Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

Slanker door trainen in de kou. Fabel of feit?

Slanker door trainen in de kou. Fabel of feit?

Je hebt misschien weleens gehoord dat trainen in de kou je kan helpen om sneller gewicht te verliezen. Het idee hierachter is dat je lichaam harder moet werken om warm te blijven, waardoor je meer calorieën verbrandt. Maar is dit echt een effectieve manier om slanker te worden, of is het gewoon een fabel? In deze blog duikt Rémon Koetje, Lifestyle coach en trainer bij Happy Bodies, dieper in de koudetheorie. Spoiler alert: Er is geen enkele reden om met de dumbbells de sneeuw in te duiken of om koukleumend achter je laptop of aan de eettafel te zitten.

De koudemythe, waar komt die vandaan?

De mythe van trainen in de kou als gewichtsverliesstrategie is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Het is waar dat je lichaam meer energie (en dus calorieën) nodig heeft om warm te blijven in koude temperaturen. Dit betekent dat je, als je in de kou traint, theoretisch gezien meer calorieën verbrandt dan wanneer je dezelfde activiteit in een warme omgeving zou doen. Dat heeft eraan bijgedragen dat sommige mensen geloven dat ze hun stofwisseling kunnen verhogen door in de kou te sporten, of zelfs gewone dagelijkse activiteiten uit te voeren.

Koudetraining in de praktijk

Hoewel het klopt dat je lichaam meer energie verbruikt als het hard moet werken om warm te blijven, is het effect op gewichtsverlies minimaal. Sorry. In werkelijkheid verbrand je misschien een paar extra calorieën, maar dit zorgt niet voor het enorme gewichtsverlies waar velen op hopen. Bovendien brengt trainen in de kou enkele risico’s met zich mee. Als je je niet goed voorbereidt, is er een verhoogd risico op blessures door stijvere spieren en kans op onderkoeling. Bovendien kan trainen in de kou je weerstand verminderen en je vatbaarder maken voor virussen. Tenslotte kan het ook nog eens ontmoedigend zijn, waardoor je minder geneigd bent om regelmatig te trainen.

De – warme – weg naar effectief gewichtsverlies

Gewichtsverlies draait niet om kou lijden. Het gaat ook niet om de koelkast op slot draaien na zes uur ’s avonds of om het opjagen van je hartslag. Je hoeft ook niet te zweten als een otter of koolhydraten uit je leven te verbannen. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over wat koude training kan bijdragen aan je gewichtsverliesdoelen. Het gaat allemaal om de juiste balans. Een goede nachtrust, het maken van gezonde keuzes en een realistisch trainingsplan, daarmee kom je een stuk verder.

Het unieke concept van Happy Bodies

Bij Happy Bodies geloven we in een totaalaanpak voor een gezonde levensstijl. Naast de Milon-cirkel en persoonlijke begeleiding – maar dan zonder het idiote prijskaartje van een personal trainer – helpen we ook met het optimaliseren van je voeding. Zo bouw je niet alleen volle spieren op, maar ga je ook een gevoel van welzijn en vitaliteit ervaren. Onze trainers staan klaar om je te begeleiden en te motiveren tijdens je fitnessreis. Persoonlijke aandacht, resultaatgerichte training en een inspirerende omgeving, dat is waar we bij Happy Bodies blij van worden.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe jij duurzame resultaten kunt behalen door slechts twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als je lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?

Tips & tricks over jouw gezondheid in jouw mailbox

Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen. Ook ontvang je automatisch een mailtje zodra wij een nieuwe blogpost online zetten!