Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

Eten na 6 uur ’s avonds maakt je dik. Fabel of feit?

Eten na 6 uur 's avonds maakt je dik. Fabel of feit?

We zien – en horen – het regelmatig in gezondheidsdiscussies voorbijkomen: eten na zes uur ’s avonds maakt je dik. Misschien heb je het ook wel eens gehoord van vrienden, familie of gelezen op internet. Maar klopt het wel? In deze blog nemen we deze stelling eens goed onder de loep.

It’s all about cico

Veel mensen geloven dat het eten van voedsel na zes uur ’s avonds direct bijdraagt aan gewichtstoename. Maar geloof ons: het tijdstip waarop je eet heeft verdraaid weinig invloed op je lichaamsgewicht. Wat uiteindelijk echt van belang is, is de totale hoeveelheid calorieën die je gedurende de dag consumeert en hoeveel je er verbrandt. Calories in versus calories out (cico), daar draait het om. Wil je afvallen, dan moet je simpelweg meer calorieën verbranden dan je tot je neemt. Het gaat dus niet om wanneer je eet, maar wat je eet en vooral hoeveel je eet.

Luister naar je lichaam

Eten op een vast tijdstip kan praktisch zijn voor je dagelijkse routine, maar het is belangrijker om naar je lichaam te luisteren. Als je honger hebt na zes uur ’s avonds, eet dan gerust, maar neem dan bij voorkeur een gezonde snack. Kies voor voedzame opties, zoals groenten, fruit, magere eiwitten en gezonde vetten. Luister naar je verzadigingsgevoel en stop met eten wanneer je voldaan bent. Ons lichaam weet zelf het beste wanneer het voedsel nodig heeft.

De rol van maaltijdplanning

Het plannen van je maaltijden kan je helpen om een gezond eetpatroon te behouden, ongeacht het tijdstip van de dag. Door vooraf je maaltijden te plannen en gezonde snacks bij de hand te hebben, voorkom je dat je naar ongezonde voeding grijpt als je honger hebt. Het is belangrijk om jezelf niet te beperken qua eettijden, maar vooral te focussen op de juiste balans en het maken van gezonde keuzes gedurende de hele dag.

Een gebalanceerde levensstijl

Bij Happy Bodies helpen we je de juiste balans te vinden tussen sport en – de juiste – voeding. Duurzaam gewicht verliezen of behouden, vraagt om bewuste keuzes. Wij helpen je die keuzes te maken met workshops en lezingen over voeding, gezondheid en zelfzorg. Onze coaches begeleiden je, niet alleen met goede trainingssessies, maar ook met het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten en vinden van een evenwichtige levensstijl die echt bij jou past.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe ook jij fitter wordt door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschapstest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?

Tips & tricks over jouw gezondheid in jouw mailbox

Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen. Ook ontvang je automatisch een mailtje zodra wij een nieuwe blogpost online zetten!