Vitaal oud worden

Vitaal oud worden

arrow-down
<left>Is leeftijd slechts een getal?</left>

Is leeftijd slechts een getal?

Vitaal zijn en blijven is belangrijk voor alle leeftijden. Met de Milon Cirkel bij Happy Bodies helpen wij onze leden dit te realiseren. Benieuwd naar onze aanpak? Doe de lidmaatschapstest en ontdek wat Happy Bodies jou te bieden heeft.

Naar de lidmaatschapstest

Waarom je echte training nodig hebt


Wij willen onze fitness- en gezondheidstrainingen voor iedereen toegankelijk maken. Waarom? Omdat iedereen echte training nodig heeft! Helaas is bijna niemand zich daar van bewust. Er wordt niet nagedacht over de gevolgen van een zittend en comfortabel dagelijks leven. Als dat het geval zou zijn, zou de beslissing om regelmatig te trainen eerder en bewuster worden genomen.

Vanaf de leeftijd van 25 jaar begint het menselijk lichaam spierkracht te verliezen als dit proces niet actief wordt tegengegaan met krachttraining. Eerst verliest het lichaam 1-15% van de spiermassa, in de jaren daarna is het al 40-50%.

Het eerste teken dat er wat misgaat, is pijn. Gemiddeld op de leeftijd van 40 jaar wordt de pijn echt storend. Op dit punt is men vaak al gewend aan de verkeerde bewegingspatronen omdat bepaalde dagelijkse activiteiten slechts in beperkte mate kunnen worden uitgevoerd. Bewegen gaat steeds  moeizamer en wordt steeds pijnlijker.

Op pensioenleeftijd, normaal een tijd om te genieten, worden we afhankelijk van hulp van buitenaf – niet alleen vanwege de fysieke maar ook  vanwege de mentale achteruitgang.

De WHO heeft Sarcopenie, de progressieve afname van spiermassa en kracht bij het ouder worden, erkend als een klinisch beeld. Zij geven aan dat er maar één geneesmiddel is: krachttraining. Wij vinden het onze plicht als branche om alle mensen hiervan bewust te maken. Iedereen is in staat om met een gerichte, individuele training een betere kwaliteit van leven te bereiken. En dat tot op erg hoge leeftijd. In onderstaande grafiek wordt het verlies in spierkracht aan de hand van leeftijd weergegeven en hoe dit vervolgens de levenskwaliteit van een ieder kan beïnvloeden. Onderneem tijdig actie en wordt vitaal oud.

Meer levenskwaliteit op elke leeftijd

Mensen bewegen steeds minder. Onze maatschappij is gericht op comfort. Als je ook op oudere leeftijd zonder fysieke en mentale beperkingen wil  leven en je kwaliteit van leven lang hoog wil houden, is er geen ander alternatief dan een goede training. De basis van een goede training bestaat uit drie dingen: spier-, mobiliteits- en hersentraining.

Beweging alleen kan je niet redden van leeftijdsgebonden afbraak van spieren en kraakbeen. Daarvoor heb je krachttraining nodig. Gerichte en gecontroleerde krachttraining met gedoseerde groeiprikkels maakt iedereen sterker en gezonder.

Spierkracht alleen beschermt echter niet tegen pijn. Urenlang zitten verkort bijvoorbeeld de spieren en fascia. Regelmatige mobiliteit en  spierlengtetraining zullen helpen om de fascia en spierketens flexibel en soepel te houden en zo pijn te voorkomen.

Elke fysieke trainingssessie belast de hersenen, meer dan bijvoorbeeld je dagelijkse werk achter de computer, of het oplossen van kruiswoordraadsels. Regelmatige fysieke training draagt bij aan het voorkomen van dementie en helpt om zelfstandigheid en bewegingsvrijheid tot op hoge leeftijd te behouden.

Benieuwd welke voordelen onze aanpak voor jou kan hebben? Vraag dan alle (start)informatie aan via ons Lidmaatschapsformulier.