Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

De waarheid over sporten en gewichtsverlies – balans en de juiste keuzes

De waarheid over sporten en gewichtsverlies – balans en de juiste keuzes

Wie gewicht wil verliezen, moet zorgen voor een negatieve energiebalans. Aan het eind van de dag, moet je meer calorieën hebben verbrand dan dat je tot je hebt genomen. Dat kan door veel te sporten, maar voeding speelt een nog veel belangrijker rol. In deze blog vertellen we je waarom balans en bewuste keuzes maken de sleutel zijn tot succesvol gewichtsverlies en een gezonde levensstijl.

‘You can’t outtrain a bad diet’

Denk je dat je alles kunt eten wat je wilt, zolang je maar regelmatig sport? We moeten je teleurstellen. Een recente publicatie in het British Journal of Sports Medicine

betoogde dat hoewel lichaamsbeweging een belangrijk hulpmiddel is bij het verminderen van het risico op hartziekten, type 2-diabetes en andere gezondheidsproblemen, het niet voldoende is als het gaat om gewichtsverlies of een gezonde levensstijl. ‘Je kunt een slecht dieet niet wegtrainen’, schrijven de auteurs. ‘Om echt een gezonde levensstijl te leiden, is zowel gebalanceerde voeding als lichaamsbeweging nodig’, schrijft Deborah Rohm Young, Ph.D., directeur van gedragsonderzoek bij Kaiser Permanente Southern California. ‘Het een kan niet zonder het ander.’

Lichaamsbeweging en goede voeding beide belangrijk

Volgens Young spelen lichaamsbeweging en voeding verschillende – belangrijke – rollen bij het behoud van gezondheid. Lichaamsbeweging heeft veel voordelen, zoals het versterken van spieren, het verbeteren van botdichtheid, diabetesmanagement en het verbeteren van de geestelijke gezondheid. Een hartgezonde levensstijl met lichaamsbeweging en een gezond dieet kan helpen bij het verminderen van risicofactoren voor hartziekten, zoals een hoog cholesterolgehalte of hoge bloeddruk. Maar voor wie wil afvallen, is het effect van lichaamsbeweging beperkt als er geen veranderingen worden aangebracht in een slecht voedingspatroon.

Het draait allemaal om balans

Veel mensen overschatten hoeveel calorieën ze verbruiken tijdens het sporten. Met een uurtje rustig fietsen, verbrand je zo’n driehonderd calorieën. Een stuk appeltaart of een flinke pizzapunt en de calorieën zitten er weer aan. Hoewel sporten belangrijk is en spiermassa een rol speelt, vooral vanwege het afterburn-effect, speelt voeding een cruciale rol speelt bij het bereiken van je gewichtsverliesdoelen. Natuurlijk hoef je niet voor de rest van je leven al je favoriete traktaties te verbannen. Af en toe genieten van een wijntje of een bitterbal is prima, maar als je dit dagelijks doet, zullen al je inspanningen om af te vallen verloren gaan. Het draait allemaal om balans.

De Happy Bodies-aanpak voor succesvol gewichtsverlies en vitaliteit

Bij Happy Bodies leren we je de juiste balans te vinden tussen sporten en voeding, zodat je optimaal kunt profiteren van je inspanningen. Als je duurzaam gewicht wilt verliezen of op gewicht wilt blijven, is het noodzakelijk om bewuste keuzes te maken. Naast onze trainingssessies bieden we ook workshops en lezingen over voeding, gezondheid en zelfzorg. We willen dat je niet alleen gewicht verliest, maar ook vitaliteit en een gevoel van welzijn terugkrijgt. Onze coaches helpen je bij het maken van de juiste keuzes, het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten en het vinden van een evenwichtige levensstijl die bij jouw behoeften en doelen past.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe ook jij fitter wordt door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschapstest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?

 

Tips & tricks over jouw gezondheid in jouw mailbox

Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen. Ook ontvang je automatisch een mailtje zodra wij een nieuwe blogpost online zetten!