Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

Afvallen doe je alleen met hoge hartslag. Fabel of feit?  

Afvallen doe je alleen met hoge hartslag. Fabel of feit?  

Veel mensen denken dat je alleen kunt afvallen als je sport met een hoge hartslag, omdat je dan meer calorieën verbrandt. Maar wist je dat je juist in een lagere hartslagzone optimaal vet verbrandt? In deze blog legt Rémon Koetje, Lifestyle coach en trainer bij Happy Bodies, uit wat de vetverbrandingszone is, waarom het belangrijk is en waarom je krachttraining niet mag vergeten!

De vetverbrandingszone

De vetverbrandingszone is een hartslagzone waarbij je lichaam vooral vetten als energiebron gebruikt en minder je glycogeenvoorraad – koolhydraten – aanspreekt. Het goede nieuws is dat die vetverbrandingszone een relatief lage hartslagzone is. Je hoeft dus niet superintensief te sporten, als je vet wil verbranden. Wie wil afvallen, hoeft zichzelf dus niet uit te putten. Door in de vetverbrandingszone te trainen, verbrandt je lichaam vetten, wat belangrijk is voor een gezond en fit lichaam.

De toegevoegde waarde van krachttraining

Wie wil afvallen en vet wil verbranden, mag vooral niet vergeten aandacht te besteden aan krachttraining. Tijdens krachttraining worden je spieren belast en – minimaal – beschadigd, zonder dat je hartslag de pan uitknalt. Na de training heeft je lichaam extra energie nodig om van die belasting te herstellen. Dit wordt het afterburn-effect genoemd, waarbij je nog uren na de training extra calorieën verbrandt. Het is dus niet alleen belangrijk om cardio te doen, maar ook om krachttraining toe te voegen aan je routine om een gezond en fit lichaam te krijgen en te behouden.

Wat is mijn vetverbrandingszone?

Om te berekenen bij welke hartslagzone jouw vetverbranding optimaal is, bestaat een formule, maar je kunt natuurlijk ook gewoon even overleggen met een van de trainers van Happy Bodies.

Het draait allemaal om de juiste balans

Om af te vallen hoef je je niet als een gek in het zweet te werken, daarover schreven we al eerder een blog. De beste manier om af te vallen is door cardio en kracht op de juiste manier te combineren, door af te wisselen op het gebied van frequentie, intensiteit en duur, en door de juiste keuzes te maken op het gebied van voeding. Bij Happy Bodies bieden we daarom een evenwichtige mix van cardio- en krachttraining om je op weg te helpen naar jouw persoonlijke doelen.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe ook jij meer energie krijgt door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?