Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

Duurzaam afvallen, zonder te jojoën. Zo doe je dat

De afgelopen jaren zag Marcella van Doorn de wijzer van de weegschaal langzaamaan de verkeerde kant op bewegen. Bijna besloot ze te accepteren dat met de jaren de kilo’s niet meer zo makkelijk verdwijnen. Tot één van haar trainers bij Happy Bodies haar de VYTAL-voedingsapp aanraadde. Inmiddels is Marcella niet alleen vijf kilo lichter, ze heeft ook het gevoel dat ze dit makkelijk vol kan houden. In deze blog deelt ze haar ervaringen.

Een sportschool zonder lefgozers

Een kleine vier jaar geleden ben ik via via bij Happy Bodies in Heemstede terechtgekomen. Ik had al heel wat sportscholen bezocht, maar Happy Bodies is echt anders. Hier staan geen lefgozers te paraderen voor grote spiegels, hier is een plek voor iedereen, jong en oud, sportief of minder sportief. Het is hier vooral heel persoonlijk. Ik train twee keer per week in de Milon-cirkel. Heel efficiënt, maar om eerlijk te zijn vind ik dat niet per se het leukste. De Synergy-lessen die ik ook één keer per week volg, daar word ik pas echt blij van. De trainer zet een soort parcours uit, voor jou persoonlijk of in een klein groepje, met gewichtjes, touwen of ballen. Heel afwisselend. De regelmatige metingen vind ik best confronterend, maar het is tegelijkertijd heel stimulerend.

Aangenaam verrast

Mijn gewicht is wel een aandachtspuntje voor mij. Zeker nu ik wat ouder word, merk ik dat er ongemerkt wat kilo’s zijn bijgekomen die niet zo makkelijk meer weggaan. Heel frustrerend, maar ik had echt geen zin om een of ander hongerdieet te gaan volgen. Toen een van de trainers bij Happy Bodies me voorstelde met de VYTAL-app aan de slag te gaan, was ik dan ook niet direct enthousiast. Ik eet altijd al redelijk gezond, en vroeg me af wat ik hiermee zou winnen. Zes weken later was ik al heel aangenaam verrast: ik was vijf kilo vet kwijt en vier kilo aan gewicht.

Overzichtelijk en flexibel

Met drie pubers in huis en een baan als zelfstandig loopbaancoach, heb ik geen tijd voor een of ander ingewikkeld dieet. Deze app is heel overzichtelijk. Ik weet precies wat ik mag – dat is best veel – en het is heel flexibel. Vandaag stond er een recept met tuinbonen op het programma, maar ik had nog verse spinazie liggen die op moest. Het is dan heel eenvoudig om een vervangend recept te zoeken met spinazie. Ook als mijn man meeluncht, kan ik gewoon aangeven dat ik een recept voor twee personen wil. Het is ook fijn dat je vooruit kunt kijken. Ik weet precies wat ik aan boodschappen moet halen en als ik een training geef, kan ik de dag van tevoren vast wat tussendoortjes klaarmaken. Laatst ging ik een weekendje weg. Ik had een kratje meegenomen met de dingen die ik nodig had. Mijn reisgenoten vonden het er zo lekker uitzien dat ik uiteindelijk voor het hele gezelschap salade stond klaar te maken.

Duurzaam resultaat

Wat voor mij ook goed werkt, is dat ik tegenwoordig standaard een keukenweegschaaltje op het aanrecht heb staan. Als ik bijvoorbeeld nootjes mag als tussendoortje, weeg ik dat nu af. Omdat die weegschaal daar toch staat, doe ik het ook. Vroeger had ik gewoon het bakje volgegooid. Ik had de hoop op gewichtsverlies al bijna opgegeven, het is heel fijn om te ontdekken dat het wél kan. Het is gewoon heel slim opgezet. Je begeleider fungeert als een stok achter de deur, het afvinken van de maaltijden voelt als een soort beloning en het feit dat het heel visueel is, stimuleert mij ook. Het is eigenlijk helemaal geen dieet, je leert anders met voeding omgaan. Dat zorgt voor een duurzaam resultaat en voorkomt dat je gaat jojoën.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe je aan je lijf kunt werken in twee keer 35 minuten per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de gratis lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?
 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een melding zodra wij een nieuwe blogpost online zetten. Daarnaast krijg je gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen.