Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

Ontspannen door inspanning? Zo laat je de stress van 2023 achter je

Ontspannen? Zo laat je de stress van 2023 achter je

Het einde van het jaar is voor velen een tijd van reflectie en nieuwe doelen stellen. Dit is het perfecte moment om afscheid te nemen van oude stress en te kijken naar manieren om het nieuwe jaar ontspannen te beginnen. In deze blog vertelt Rémon Koetje, Lifestyle coach en trainer bij Happy Bodies in Alkmaar, hoe regelmatige lichaamsbeweging bijdraagt aan een gezonde geest in een vitaal lichaam. Zeg vaarwel tegen stress en ga voor een ontspannen 2024.

Stress beroepsziekte nummer 1

Uit een factsheet van TNO blijkt dat stress op het werk beroepsziekte nummer 1 is, en dat meer dan een miljoen mensen jaarlijks het risico loopt op een burn-out of andere werkgerelateerde psychische aandoeningen. Het verzuim door werkstress was in 2022 maar liefst 11,1 miljoen dagen, wat een kostenpost van 3,1 miljard euro betekende. Andere veelvoorkomende oorzaken van stress zijn gezondheidsproblemen, traumatische gebeurtenissen of grote veranderingen in het leven, zoals verhuizen, een kind krijgen of van baan veranderen.

De paradox van actieve ontspanning

Sporten lijkt misschien een tegenintuïtieve manier om te ontspannen, maar vergis je niet! Als je sport, activeert je lichaam de afgifte van endorfines, ook wel bekend als ‘gelukshormonen’. Dit sterke chemische stofje in je brein verbetert je stemming, verlicht pijn en… jawel: vermindert stress. Ik wil niet beweren dat iedereen na een workout een euforisch gevoel ervaart. Maar geloof me, een potje sporten brengt je meer ontspanning dan een groot glas wijn of een reep chocola. Het draagt in elk geval bij aan een meer ontspannen en positieve kijk op het leven.

Redenen zat om niet te sporten

De grootste hindernis om te sporten is vaak niet het gebrek aan wil. Veel mensen vinden het moeilijk om lichaamsbeweging in te passen in een al stressvol leven dat gevuld is met werk, studie, gezinsverantwoordelijkheden en sociale verplichtingen​​​​. Ook vermoeidheid is een veelgehoorde reden om niet te gaan sporten​​. En als je dan toch al gestresst bent, heb je al helemaal geen zin om in een sportschool te gaan staan waar je omringd wordt door glimmende lijven en onbegrijpelijke apparaten. Maar er is hoop!

Sporten op jouw voorwaarden

Korte, gefocuste sessies kunnen – als je het goed doet – net zo effectief zijn als uren in de sportschool. Onze efficiënte aanpak met de Milon-cirkel is speciaal ontworpen om in slechts twee keer 35 minuten per tien dagen je hele lichaam te trainen, helemaal aangepast aan jouw persoonlijke behoeften en fitheidniveau. Bij Happy Bodies train je in een omgeving die aanvoelt als een tweede thuis. Dat kan een enorm verschil maken in hoe je je voelt tijdens, maar ook na je workout. Onze persoonlijke begeleiding zorgt ervoor dat je je gesteund voelt, ook als je in een stressvolle periode van je leven zit. Kortom, niets staat je in de weg om, net als Gerda, even lekker je hoofd leeg te komen maken. Want bewegen zet niet alleen je spieren aan het werk, maar brengt ook rust in je hoofd.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe ook jij meer energie krijgt door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?

Tips & tricks over jouw gezondheid in jouw mailbox

Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen. Ook ontvang je automatisch een mailtje zodra wij een nieuwe blogpost online zetten!