Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

Begonnen als fitnesscoach, nu 26 clubs. Onze missie? Heel Nederland fit in weinig tijd!

Bijna zeven jaar geleden in 2015 richtten Alex en Romano Happy Bodies Lifestyleclubs op. Daarmee gaven zij een totaal onbekende invulling aan het concept sportschool. Geen enorme zaal vol glimmende lijven, grote spiegels, spannende apparaten en opzwepende muziek, maar een speciale fitnessformule voor mensen met weinig tijd en waar aandacht, klantbeleving en resultaat vooropstaan. Inmiddels zijn er 26 locaties in heel Nederland van Alkmaar tot aan Eindhoven. In deze blog vertelt algemeen directeur Romano wat hem drijft en waarom Happy Bodies wel werkt.

Boel op de kop

Alex en ik komen alle twee uit de fitnessbranche waar wij begonnen als fitnesscoach. Wij zagen om ons heen dat bij de gemiddelde sportschool de drempel nogal hoog is voor de meeste mensen en we vonden het wel een mooie uitdaging om dat te veranderen. Juist de mensen die het het hardst nodig hebben, verleiden om naar de sportschool te komen, dat zou nooit lukken met het traditionele concept. Daarom hebben wij de boel eens flink omgedraaid. In plaats van enorme sporthallen kozen wij voor kleinschalige boutique-achtige fitnessclubs. De opzwepende muziek ruilden we in voor rustige achtergrondmuziek en de grote spiegels maakten plaats voor een huiselijke sfeer met een gezellige koffietafel. Zo creëerden we een totaal andere setting.

Effectief trainen in 35 minuten dankzij de Milon-cirkel

Er was nog een obstakel waar we mee af wilden rekenen. Lang niet iedereen heeft zin en tijd om vier keer per week anderhalf uur in de sportschool door te brengen. Toen ontdekten we de Milon-cirkel. Een volautomatische cirkel met fitnesstoestellen waarop je maandelijks in zes trainingen van 35 minuten je hele lijf traint. Voor je bij ons aan de slag gaat, doen we een intake. Tijdens die intake scant de innovatieve Milonizer in een paar seconden je lichaam op basis van biometrische markers. Dat zorgt ervoor dat tijdens elke training alle apparaten automatisch goed zijn ingesteld, ook voor mensen die wat ouder zijn of lichamelijke klachten hebben. Zo zal iemand met knieklachten nooit oefeningen krijgen waarbij de knie wordt overstrekt en krijgt iemand met schouderklachten precies die bewegingsstraal die de schouder aankan.

Van badmeester naar personal lifestylecoach

Al deze ingrediënten waren voor ons voldoende om in 2015 onze eerste locatie te openen, in Amstelveen. Dat werd zo’n succes dat we al snel meer locaties openden, eerst in Heemstede en in Overveen, Alkmaar en later in Amsterdam-Zuid, Haarlem en Hoofddorp. We merkten dat ook de coaches heel blij werden van ons concept. Mensen verder helpen door middel van persoonlijk contact en oprechte aandacht in plaats van een soort badmeesterrol vervullen in een grote, kille sportschool, dat sprak ook hen aan. Als we naar onszelf keken, was het vooral het verder uitbouwen van de formule van Happy Bodies waar we blij van werden. Dat deed ons in 2017 besluiten om ons succes verder uit te breiden via een franchiseformule. Zo kunnen we ook mensen die dromen van een eigen club, maar die iets anders willen dan de massale, low-budget-sportschool, helpen het Happy Bodies-virus te verspreiden. Begin 2022 hebben we onze 26e vestiging geopend in Aalsmeer en in april van dit jaar bestaan we zeven jaar. We kijken er naar uit nog veel meer mensen op een fijne manier aan het sporten te krijgen.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe je aan je lijf kunt werken in twee keer 35 minuten per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de gratis lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een melding zodra wij een nieuwe blogpost online zetten. Daarnaast krijg je gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen.