Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

‘Happy Bodies is een warm bad’

Wij van Happy Bodies kunnen natuurlijk wel zeggen dat sporten bij ons anders is dan bij een massale, low-budget-sportschool, maar is dat echt wel zo? In deze blog vertelt Gerda Posch, 71 jaar en een van de eerste sporters bij Happy Bodies in Haarlem-Noord, wat voor haar Happy Bodies zo anders maakt dan andere sportscholen.

Even het koppie leegmaken

Ik ben 71 jaar, heb een dochter en een zoon en vijf kleinkinderen van 24, 22 17, 15 en 12. Elke leeftijd heeft wel iets moois. De twee oudsten zijn uitgegroeid tot prachtige volwassen mensen, die van 17 is inmiddels een echte man aan het worden, en ook die van 15 en 12 zijn zich goed aan het ontwikkelen. Ik ben een gelukkig mens. Zo lang als ik me kan heugen, sport ik al. Nou, laat ik eerlijk zijn: toen mijn man overleed, ben ik er zes jaar uit geweest. Maar op een goede dag werd ik wakker en dacht ik: nee Ger, dit stilzitten is niks voor jou, vanaf nu ga je weer lekker sporten. Sindsdien ben ik weer lekker bezig en ik vind het heerlijk. Je bouwt niet alleen een goede conditie op door regelmatig in beweging te zijn, ik voel me er ook prettiger bij, fysiek én mentaal. Als mijn hoofd even vol zit, dan ga ik lekker even sporten: even het koppie leegmaken.

Bij Happy Bodies kan iedereen zichzelf zijn

Toen ik het sporten weer oppakte, ben ik in eerste instantie teruggegaan naar de sportschool op de hoek. Lekker dichtbij. Maar toen ik daar eenmaal bezig was, dacht ik: dit is niks meer voor mij. De jongens daar hebben me fantastisch geholpen, maar het zijn allemaal van die bodybuilders en die meiden, die lopen daar een beetje mooi te zijn, maar iets doen, ho maar. Ik moet echt goede ondersteuning krijgen en die krijg ik in een gewone sportschool simpelweg niet. Een paar meiden die hier in de buurt wonen raadden me aan eens bij Happy Bodies te gaan kijken. Dat heb ik gedaan en ik voelde direct: dit is wat ik zoek! Bij Happy Bodies is iedereen welkom en kan iedereen zichzelf zijn, oud, jong, dik, dun, klein of groot, het maakt niet uit. De coaches letten op je en staan altijd klaar om te helpen als iets niet lukt of niet duidelijk is. Het is echt een warm bad, bij Happy Bodies.

Terug in topvorm

Op een gegeven moment brak ik een arm en een been. Toen ik mocht revalideren, vertelde ik de fysiotherapeut dat ik sportte bij Happy Bodies. Hij zei: ‘Die zijn goed! Ik geef je een briefje mee, ga daar maar lekker verder revalideren. Lukt het niet, klop je maar weer bij me aan.’ De coaches gaven me extra oefeningen en hebben gezorgd dat ik weer de oude werd. Ik ben op een gegeven moment wel weer even bij mijn fysiotherapeut langsgegaan, voor de zekerheid. Hij heeft me getest en vond dat ik voor mijn leeftijd weer in topvorm was. Daar was ik heel blij mee.

Kom op, Ger, gewoon gaan!

Ik ben fan van de Milon-cirkel. De vierde oefening is de crosstrainer, die vind ik niet zo leuk. Ik heb astma en als ik op dat apparaat sta, ben ik heel snel buiten adem. Dat is de enige oefening waar ik iets eerder mee stop. Ik ben drie kwartier bezig met de Milon-cirkel en dat doe ik twee keer in de week, daarna ga ik lekker rekken en strekken. Eén keer in de week doe ik wat andere oefeningen. Het bevalt me prima zo en zo lang het gaat, blijf ik dit doen. Natuurlijk heb ik ook weleens geen zin, maar dan spreek ik mezelf toe: ‘Kom op, Ger, donder op, gewoon gaan!’ Als ik dan klaar ben, kan ik de wereld weer aan.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe ook jij meer energie krijgt door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je, net als Gerda, meteen verkocht bent?
 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een melding zodra wij een nieuwe blogpost online zetten. Daarnaast krijg je gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen.