Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

‘Happy Bodies is een totaaloplossing gericht op veilig bewegen’

‘Happy Bodies is een totaaloplossing gericht op veilig bewegen’

Arjen van der Veen heeft een rijke ervaring van meer dan twintig jaar in de fitnessbranche. Inmiddels is Arjen de nieuwe franchisenemer van Happy Bodies in Houten, IJsselstein en Zeist. In deze blog vertelt Arjen waarom hij is gevallen voor de unieke waarden van Happy Bodies en waarom hij gelooft dat Happy Bodies een duurzame en gezonde levensstijl helpt te bevorderen.

Tijd voor een volgende stap

Ik werk al meer dan twintig jaar in de fitnessbranche. Mijn carrière begon als fitnessinstructeur, maar ik groeide al snel door naar de rol van clubmanager en later regiomanager. Een paar jaar geleden maakte ik nog even een uitstapje naar Boretti als manager van de klantenservice, maar al snel miste ik de sportschoolwereld, dus keerde ik terug. Na weer anderhalf jaar als regiomanager voor een aantal clubs te hebben gewerkt, besloot ik dat het hoog tijd was voor een volgende stap en om mijn eigen pad te gaan volgen. Met die gedachte stuurde ik Romano Morais, een van de oprichters van Happy Bodies, een mail waarin ik aangaf dat interesse had om een eigen Happy Bodies-vestiging te openen. Hij liet me weten dat ze op dat moment geen nieuwe vestigingen openden, maar dat Ben Romeijn, een van de franchisenemers, op zoek was naar een compagnon. Na een reeks goede gesprekken ben ik in september van dit jaar als compagnon van Ben aan de slag gegaan bij de vestigingen van Happy Bodies in Houten, IJsselstein en Zeist.

Totaaloplossing voor veilig bewegen

Happy Bodies onderscheidt zich duidelijk van de gemiddelde sportclub; het is een totaaloplossing gericht op veilig bewegen. Veel mensen willen wel sporten, maar weten vaak niet hoe te beginnen. Je kunt spotgoedkoop sporten bij grootschalige ketens zoals Basic-Fit en SportCity, maar de vraag blijft: hoe start je? Happy Bodies biedt een uniek platform met de Milon-cirkel, waarmee je op een wetenschappelijke en veilige manier kunt trainen met meetbare resultaten. Leden krijgen een persoonlijke meting, een op maat gemaakt trainingsschema, en worden tijdens het hele proces goed begeleid en gemotiveerd. Door tijdens elke training weer een volgende afspraak te maken, voelen leden echt de verantwoordelijkheid voor hun eigen voortgang. Kortom, een prachtige oplossing voor de enorme hoeveelheid mensen die niet van nature de motivatie hebben om keihard te sporten.

De weg naar succes

Ik woon zelf in Haarlem en mijn werkweek begint altijd op het hoofdkantoor van Happy Bodies, dat ook in Haarlem zit. Drie keer per week rijd ik naar de clubs in Houten, IJsselstein en Zeist. Tijdens deze bezoeken stuur ik de clubmanagers van deze drie locaties aan. Samen zetten we ons in om van elke club een succes te maken.

Crossfitter en hardloper

Zelf ben ik een enthousiaste crossfitter en een fervent hardloper. Momenteel ben ik in training voor de halve marathon van Egmond, die op 14 januari plaatsvindt. Ik breng veel tijd buiten door met mijn trainingen, maar voor krachttraining maak ik uiteraard gebruik van de ondersteuning die de Milon-cirkel biedt. Deze combinatie van buitenactiviteiten en gerichte krachttraining helpt mij om in optimale conditie te blijven.

Duurzaam en gezond oud worden dankzij krachttraining

Vroeger werkten we allemaal op het land, toen was een hulpmiddel als de Milon-cirkel niet nodig. Dat is nu wel anders. De meesten van ons zitten acht uur per dag achter een bureau. Vervolgens stappen we in de auto en rijden naar huis om te koken. Daarna ploffen we op de bank om te Netflixen, ‘omdat we dat zo hard verdiend hebben’. Krachttraining is cruciaal voor wie duurzaam en gezond ouder wil worden. Vanaf je 25e begint je spiermassa af te nemen, en als je daar niet actief aan werkt, gaat dat alleen maar achteruit. Wil je op je 60e achter een rollator lopen of loop je liever nog een rondje hard? Goede krachttraining helpt ook om pijntjes te verhelpen en te voorkomen. Feit is dat weinig mensen krachttraining echt leuk vinden. Ze doen het meer omdat het goed voor hen is dan voor het plezier. Een potje volleybal bijvoorbeeld, daar zijn meer mensen voor te porren. De Milon-cirkel maakt trainen leuk. De resultaten zijn meetbaar en het kost maar 35 minuten per training. Verzin dan maar eens een excuus om het niet te doen.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe ook jij fitter wordt door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschapstest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?

Tips & tricks over jouw gezondheid in jouw mailbox

Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen. Ook ontvang je automatisch een mailtje zodra wij een nieuwe blogpost online zetten!