Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

Verlies van spiermassa. De grote nadelen van sarcopenie

Verlies van spiermassa. De grote nadelen van sarcopenie

We schreven al eerder een blog over sarcopenie en dynapenie: het verlies van spiermassa en spierkracht naarmate we ouder worden. In deze blog zoomen we in op de grote nadelen die sarcopenie met zich meebrengt en – veel belangrijker nog – wat je kunt ertegen kunt doen.

Voorkom spiermassaverlies

Sarcopenie is een natuurlijk gevolg van het ouder worden, waarbij je spiermassa afneemt en je aan kracht en functionaliteit verliest. Dit kan leiden tot een verhoogd risico op vallen, fracturen en een verminderde mobiliteit. Het verlies van spiermassa heeft niet alleen invloed op je fysieke prestaties, maar kan ook leiden tot een vertraagd metabolisme en een verhoogd risico op gewichtstoename, diabetes type 2 en andere gezondheidsproblemen.

Krachttraining is king

Gelukkig is er iets aan te doen. Door regelmatig krachttraining te doen, kun je spiermassaverlies voorkomen of verloren spiermassa terugwinnen. Mocht je denken dat krachttraining niets voor jou is, omdat je lichamelijke klachten hebt, dan hebben we nog meer goed nieuws! Krachttraining is voor iedereen mogelijk, zelfs – of misschien wel juist – als je lichamelijke klachten hebt. En angsten om te eindigen als een vrouwelijke Schwarzenegger die zijn ook absoluut ongegrond.

Voeding en levensstijl voor spiergezondheid

Naast krachttraining – op de juiste manier gecombineerd met cardiovasculaire training – is een gezond voedingspatroon van essentieel belang om spiergezondheid te ondersteunen. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt, omdat deze bouwstoffen essentieel zijn voor spiergroei en -herstel. Daarnaast is het belangrijk om een evenwichtige en gevarieerde voeding te hebben, rijk aan vitamines en mineralen. Het combineren van goede voeding met regelmatige lichaamsbeweging en voldoende rust draagt bij aan het behoud van spiermassa én een gezonde levensstijl.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe jij sarcopenie kunt bestrijden en spiermassa kunt behouden door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschapstest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?

Tips & tricks over jouw gezondheid in jouw mailbox

Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen. Ook ontvang je automatisch een mailtje zodra wij een nieuwe blogpost online zetten!