Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

‘Er is geen enkel excuus meer om niet te trainen, tenzij je op de IC ligt.’

‘Iedereen kan hier trainen, tenzij je op de IC ligt.’

Sinds 2019 is Jorik van de Bilt gepassioneerd clubmanager bij Happy Bodies Veenendaal. In deze blog vertelt Jorik hoe hij zijn passie voor sport en gezondheid vormgeeft en waarom hij ervoor koos om bij Happy Bodies te werken.

Waarom Happy Bodies?

In 2019 stond ik op een punt in mijn leven dat ik meer ging nadenken over hoe ik mijn toekomst wilde vormgeven. Ik wilde graag een van mijn hobby’s tot iets groots maken, maar twijfelde nog tussen iets met motorrijden of iets met sport. Alsof het zo moest zijn, zag ik ineens een vacature voor een lifestylecoach bij Happy Bodies voorbijkomen. Ik besloot te solliciteren. Mijn gesprekspartner – inmiddels mijn leidinggevende – zag wel een rol voor mij weggelegd als clubmanager van de Happy Bodies-vestiging in Veenendaal. Zo is het balletje gaan rollen. Mijn motor heb ik nog steeds, maar die gebruik ik nu vooral voor woon-werk verkeer.

Bijdragen aan de gezondheid van de leden

Waarom heb ik voor Happy Bodies gekozen? Bij de grote fitnessketens draait het vooral om de gezondheid van het bedrijf, bij Happy Bodies draait het om de gezondheid van de leden. Dat is niet alleen fijn voor de leden, maar ook voor mij persoonlijk. Ik woon zelf in Veenendaal, en het is natuurlijk heel waardevol om echt iets te kunnen bijdragen aan de gezondheid van de mensen in je eigen omgeving.

Dynamische rol

Als clubmanager heb ik een dynamische rol met verschillende verantwoordelijkheden. Ik neem nieuwe mensen aan, verleng bestaande contracten, en zorg ervoor dat we onze omzetcijfers halen. Ook zorg ik dat onze leden tevreden blijven, en als er eens een klacht is, dat die netjes wordt afgehandeld. De administratie verloopt deels via het hoofdkantoor, maar een deel ervan doe ik zelf. Daarnaast ben ik regelmatig op de werkvloer te vinden, waar ik het liefst ben: tussen de mensen. Het ene moment zit ik aan de koffietafel voor een informeel praatje, en het andere moment help ik iemand met een heupprothese die net terug is van een revalidatie. Deze afwisseling in mijn werk maakt het ontzettend leuk en interessant.

De kracht van de Milon-cirkel

Toen ik hier net begon, kende ik de Milon Cirkel nog niet. Ik moet toegeven dat ik wel een beetje sceptisch was. Het apparaat ziet er nogal slank uit, en ik vroeg me af of het wel intensief genoeg zou zijn. Maar al snel ontdekte ik hoe compact en compleet een training in de Milon-cirkel is. Zelf hou ik van bodybuilding en op die manier je lichaam vormgeven, hier focussen we vooral op gezond en sterk en daar past de Milon-cirkel echt bij. Hoewel ik van alle sporten hou, ben ik onder de indruk van het rendement dat je haalt met de Milon-cirkel. Ik geloof er heilig in dat dit de toekomst is.

Spieren meer dan alleen een esthetische functie

Wat wij onze sporters ook proberen mee te geven is dat spieren meer te bieden hebben dan alleen een esthetische functie. Ze spelen bijvoorbeeld ook een rol bij het tegengaan van slijtage en hebben invloed op hormonen, zoals insuline. Veel mensen in Nederland streven naar een mooi uiterlijk, maar spieren zijn belangrijk voor zo veel meer aspecten van onze gezondheid. En met de Milon-cirkel is er ook geen enkel excuus meer om niet te trainen, tenzij je op de IC ligt. Of je nu 90 of 18 bent, houdt van wandelen of aan triatlons doet, ik maak een programma op je eigen niveau, zonder enig risico op blessures.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe ook jij fitter wordt door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschapstest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?

Tips & tricks over jouw gezondheid in jouw mailbox

Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen. Ook ontvang je automatisch een mailtje zodra wij een nieuwe blogpost online zetten!