Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

Hoe buiten sporten je mentale gezondheid een boost geeft

Of je nu uitgaat van het astronomische begin van de lente op 20 maart of de meteorologische start op 1 maart, één ding is zeker: we zijn allemaal blij dat de dagen weer langer worden en het groen zich weer laat zien. De lente betekent niet alleen meer zon, meer licht en nieuw leven, maar het biedt ook de perfecte gelegenheid om je workout in de gym te combineren met een workout in de natuur. In deze blog duikt Rémon Koetje, Lifestyle coach en trainer bij Happy Bodies, in de vele voordelen van buiten trainen voor je mentale gezondheid.

De magie van de natuur

Bij Happy Bodies geloven we sterk in de kracht van diversiteit in je training. Binnensporten is vaak heel efficiënt, maar de natuur heeft dan weer dat kalmerende effect op de geest. Onderzoek toont aan dat tijd doorbrengen in de natuur, zelfs als het gewoon in een park in de stad is, kan helpen om je stressniveaus te verlagen en je stemming te verbeteren. Het groen om je heen en de frisse lucht kunnen wonderen doen voor je mentale welzijn. Om het meeste uit je sportinspanningen te halen, combineer je je binnentraining met buitensport – of dat nu hardlopen, fietsen, tennissen of rustig wandelen is, dat is om het even. De kracht zit ‘m in de combinatie.

De zon als natuurlijke boost voor je humeur

Het zonnetje vinden we allemaal heerlijk, maar ook ‘gewoon’ daglicht speelt een belangrijke rol in hoe we ons voelen. Het voorziet ons niet alleen van de broodnodige vitamine D, het helpt ook bij het reguleren van onze interne klok. Dat kan leiden tot zowel betere slaap als een gelukkiger gevoel. Een dagelijkse dosis daglicht kan echt helpen om de energie van de lente te voelen en je humeur een boost te geven. Lichamelijke activiteit, of het nu een rustige wandeling is of een intensieve hardloopsessie, stimuleert de aanmaak van endorfines, je zogenaamde gelukshormonen. Buiten sporten vermenigvuldigt dit effect, omdat het de zintuigen prikkelt en je veel meer helpt om echt in het moment te zijn.

Een nieuwe routine voor de lente

De lente is het perfecte moment om je fitnessroutine op te frissen en wat nieuwe activiteiten toe te voegen. Misschien is het tijd om die hardloopschoenen af te stoffen, je fiets een tune-up te geven of yoga in het park te proberen. Experimenteer met wat je blij maakt en je zult waarschijnlijk merken dat je er meer aan vasthoudt.

Ontdek de kracht van de Milon-cirkel bij Happy Bodies

Naast de frisse buitenlucht en de energie van de lente, biedt Happy Bodies de perfecte aanvulling voor jouw fitnessroutine met de Milon-cirkel. Met twee additionele korte sessies van 35 minuten elke tien dagen combineer je het beste van twee werelden: de vrijheid van buiten bewegen met de effectiviteit en persoonlijke aanpak van trainen bij Happy Bodies. Bij ons vind je een plek waar je jezelf kunt zijn, en krijg je altijd passende en professionele begeleiding. De Milon-cirkel is aangepast aan jouw persoonlijke behoeften, zonder risico op blessures.

Meer weten?

Wi je graag aan de slag met een trainingsroutine die efficiënt en effectief is? Nieuwsgierig hoe ook jij meer energie krijgt door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als je lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?

Tips & tricks over jouw gezondheid in jouw mailbox

Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen. Ook ontvang je automatisch een mailtje zodra wij een nieuwe blogpost online zetten!