Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

‘De Milon-cirkel maakt sporten overzichtelijk en behapbaar’

‘De Milon-cirkel maakt sporten overzichtelijk en behapbaar’

Stefan Buenen was al tijden ontevreden over wat hij in de spiegel zag. Toen de weegschaal richting de 110 kilo kroop, besloot hij dat de maat vol was. Google bracht hem bij Happy Bodies Eindhoven. De combinatie van persoonlijke en professionele begeleiding, de VYTAL-voedingsapp en de Milon-cirkel sprak hem aan. Inmiddels is Stefan maar liefst 30 kilo kwijtgeraakt. In deze blog vertelt Stefan hoe Happy Bodies hem hielp op zoek te gaan naar de beste versie van zichzelf.

 

Bijna 110 kilo op de weegschaal

Het is iets meer dan een half jaar geleden dat bij mij de knop omging. De weegschaal kroop langzaam maar zeker richting de 110 kilo en ik was klaar met mijn spiegelbeeld. Er moest nu echt iets gebeuren. Waar begin je dan je zoektocht? Google natuurlijk. En zo kwam ik Happy Bodies tegen. Het grappige is dat ze maar op een paar minuten lopen van mijn huis zitten. Ik had het pand wel eens gezien, maar nooit ging er een lampje bij me branden. Dit keer wel.
 

Hier moet ik zijn

Ik besloot de stoute (sport-)schoenen aan te trekken en maakte een afspraak met een van de lifestylecoaches. Zij stelde een mooi, uitgebalanceerd programma voor mij samen: een combinatie van de VYTAL-voedingsapp en sporten in de Milon-cirkel. Het professionele en persoonlijke advies maakte dat ik me direct op m’n plek voelde. Ik wist: hier moet ik zijn!
 

Dertig kilo kwijt

Ik kan niet anders zeggen dan dat het heel erg goed is gegaan. Het programma is op mijn lijf geschreven: de perfecte combinatie van sporten onder deskundige begeleiding en een op maat gemaakt voedingsplan. Inmiddels ben ik van 108,8 kilo teruggegaan naar 78 kilo – nou ja, 78,5 om precies te zijn. Dat betekent dat ik dertig (30!) kilo ben kwijtgeraakt in zeven maanden tijd. De begeleiding vanuit Happy Bodies was heel waardevol, net als de weegmomenten op vrijdag. Dat is wel een extra motivatie. Natuurlijk heb ik zelf het grootste aandeel gehad. ‘Alles werkt, maar je moet als mens wel meewerken’, zegt Rémon Koetje, lifestyle coach en trainer bij Happy Bodies, niet voor niets in een eerdere blog en zo is het. Ik heb alle adviezen ter harte genomen en me keihard ingezet. Als je werkelijk afscheid wil nemen van je oude ik, moet je een knop omzetten. Je ken het niet half doen, dan kom je er niet.
 

Fitter

Het fijnste aan het kwijtraken van al die kilo’s is dat ik me zo veel fitter voel. Een jaar of vijf geleden heb ik een bloeding in mijn hypofyse gehad, waardoor mijn stresshormoon, cortisol, uit balans is. Hierdoor moet ik dagelijks medicijnen slikken. Als ik dat niet doe, kan het flink misgaan. Daarnaast werkt mijn schildklier door deze aandoening ook te traag, wat ervoor zorgt dat je heel makkelijk aankomt. Dat maakt dat ik extra trots ben dat ik het toch voor elkaar heb gekregen om die dertig kilo af te vallen. Mijn doel is om er nog een kilo of drie af te krijgen, dan vind ik het welletjes. Daarna is het vooral een kwestie van goed onderhouden, want dit fitte gevoel wil ik echt niet meer kwijt!
 

Sporten overzichtelijk en behapbaar

Ik heb wel eerder gefitnest. Dat was bij een van de grote ketens, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik me daar totaal niet op m’n gemak voelde. Al die glimmende lijven. En het leek wel alsof de sporters daar meer aandacht hadden voor het maken van selfies dan voor het sporten zelf. Bij Happy Bodies is de drempel om binnen te lopen veel lager. En de Milon-cirkel? Die is echt geweldig. Fitness is nooit mijn ding geweest en dat zal het ook nooit worden, maar de Milon-cirkel maakt het overzichtelijk en behapbaar. In 2×17,5 minuut heb je zowel kracht- als cardiotraining gedaan. Niks uren in de sportschool, maar na 35 minuten ben je klaar en kan je weer naar huis.
 

Professionele toppers

Meestal train ik op dinsdag en vrijdag, en dan is Nicole mijn vaste personal lifestylecoach: een jonge, enthousiaste dame die zich enorm inzet om mensen zoals ik te begeleiden. Als ik op een andere dag train, zijn er soms andere coaches. Maar om eerlijk te zijn, maakt dat niet heel veel uit. Alle begeleiders weten precies wat ze doen. Het zijn stuk voor stuk professionele toppers.
 

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe je aan je lijf kunt werken in twee keer 35 minuten per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als je lichamelijke klachten hebt? Doe dan de gratis lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek. Of kies plan een gratis rondleiding of proeftraining op de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?
 

Tips & tricks over jouw gezondheid in jouw mailbox

Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen. Ook ontvang je automatisch een mailtje zodra wij een nieuwe blogpost online zetten!