Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

Alles werkt, maar werk jij mee?

We zoeken massaal naar een wonderpil waarmee we als bij toverslag ons ideale gewicht hebben. Helaas bestaat die pil niet en gaat die er ook nooit komen. Toch is het allemaal niet zo moeilijk. ‘Alles werkt, behalve de mens zelf’, zegt Rémon Koetje, Lifestyle coach en trainer bij Happy Bodies in Alkmaar. In deze blog vertelt hij hoe dat zit.

Oorzaak overgewicht combinatie van factoren

De helft van de volwassen Nederlanders heeft matig of ernstig overgewicht en bijna 14 procent van de volwassenen heeft ernstig overgewicht, zo lezen we op de site van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. De oorzaak is te vinden in – een combinatie van – persoonsgebonden factoren zoals leeftijd, geslacht, bloeddruk of genen, leef-, woon- en werkomstandigheden, maar natuurlijk speelt ook leefstijl en gewoonten een grote rol. Denk daarbij aan voeding, beweging en niet te vergeten slaap. Odin Nijenhuis, franchisenemer van Happy Bodies in Aalsmeer en Hoofddorp Floriande, schreef het al in zijn blog: degene die een pil uitvindt waarmee je twintig kilo kan afvallen in een maand, hoeft nooit meer te werken. Maar die pil bestaat niet en gaat er ook nooit komen. Toch zijn er zat manieren om een gezond gewicht te bereiken, als je maar consequent bent in wat je doet. Laten we eens inzoomen op die leefstijlaspecten.

Voeding

Afvallen begint met keuzes maken op het vlak van voeding. Je valt af als je meer energie verbruikt dan dat je binnenkrijgt: een zogenaamde negatieve energiebalans. Voor het afvallen maakt het niet uit of je je lichaam vult met hamburgers of met spinazie, als die energiebalans maar – licht – negatief is. Maar zoals collega Danny Kors, hoofd voedingscoach Happy Bodies Lifestyleclubs, schreef in zijn blog over voeding en afvallen: je lichaam heeft goede brandstof nodig en door zo veel mogelijk onbewerkte producten te eten, val je sneller af. Bij Happy Bodies werken we met de slimme voedingsapp van VYTAL. Zo kunnen we je helpen met een voedingsplan dat je op het lijf is geschreven: hoeveel calorieën heb je nodig, wat is een goed aantal eetmomenten en hoe maak je gezondere keuzes. Want laten we wel zijn: gezond afvallen gaat niet over vullen, maar over goed voeden.

Beweging

Als je beweegt verbrand je calorieën. Regelmatig bewegen helpt dus als je wil afvallen, immers het draagt bij aan die negatieve energiebalans. Eén addertje onder het gras: overschat niet hoeveel calorieën je verbrandt. Als je een uurtje hebt gewandeld en jezelf vervolgens beloont met een lekker appelgebakje, schiet je je doel voorbij. Maar er zijn nog meer redenen om regelmatig te bewegen. Zo verbeter je je immuunsysteem en verklein je de kans op een chronische ziekte. Zeker krachttraining draagt op verschillende manier bij aan een betere gezondheid. En wees gerust, je hoeft echt niet als een dolle te gaan sporten. Matig intensief bewegen doet al wonderen.

Slaap

‘De Tour win je in bed’, zei Joop Zoetemelk ooit. Maar ook afvallen doe je in bed. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mensen die minder dan vijf uur per nacht slapen meer aankomen dan mensen die langer slapen. Niet alleen liggen laat op de avond verleidingen op de loer, het lichaam heeft ook slaap nodig voor herstel en regulatie. Als je te weinig slaapt, produceert je lichaam meer ghreline, het hormoon dat een hongergevoel veroorzaakt. Gewoon lekker op tijd onder de wol dus.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe jij snel en effectief resultaat kunt behalen met een gepersonaliseerd voedingsplan, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Doe dan de gratis lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?
 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een melding zodra wij een nieuwe blogpost online zetten. Daarnaast krijg je gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen.