Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

5 redenen om in 2023 niet meer naar de sportschool te gaan

In 2021 deed ruim de helft van de Nederlanders van vier jaar en ouder één keer per week of vaker aan sport, zo lezen we op de site van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Dat aantal zal tot 2030 ongeveer gelijk blijven, al zal er een verschuiving plaatsvinden naar meer individuele sporten. Of en waarom je naar de sportschool gaat, is uiteraard afhankelijk van individuele voorkeuren en behoeften, maar wat ons betreft zijn er vijf dringende redenen om in 2023 je abonnement op de sportschool op te zeggen. En eindelijk eens aan je lijf te gaan werken op een manier die wel leuk is, dat dan weer wel natuurlijk.

1. Je haat grote spiegels

De gemiddelde sportschool kenmerkt zich door wanden vol grote spiegels. Zo kunnen alle sporters zichzelf goed bekijken. Toch is lang niet iedereen blij om tijdens het sporten met hun eigen spiegelbeeld geconfronteerd te worden. Heb je net de spiegel in het pashokje overwonnen, moet je er in de sportschool alsnog aan geloven. Niet meer doen!

2. Je houdt niet van opzwepende muziek met 140 beats per minute

Muziek schijnt het plezier in sporten te vergroten, en dan bij voorkeur met een torenhoog aantal beats per minuut. Er zijn zelfs playlists waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze zorgen voor maximale motivatie om alles uitje sportsessie te halen. Maar wat als je al hoofdpijn krijgt bij de gedachte aan die knallende muziek? Dan moet je vooral niet naar de sportschool gaan.

3. Je hebt het geld niet voor een dure personal trainer

Het beste resultaat behaal je natuurlijk met een personal trainer, maar voor veel mensen is dat – zeker in deze tijden van inflatie – onbetaalbaar. Een no-go dus!

4. Glimmende lijven zijn aan jou niet besteed

De sportschool kan een ongemakkelijke of intimiderende omgeving zijn met al die glimmende, opgepompte lijven, vooral als je je zelf wat onzeker voelt over je fitheid of conditie.

5. Je wil geen Schwarzenegger worden

In de gemiddelde sportschool staan al die glimmende lijven voor die grote spiegels te gooien met gewichten. Het doel? Spiermassa opbouwen en spierkracht vergroten. Als je er niet uit wil gaan zien als een echte Hulk, dan moet je dat vooral laten.

Maar wat dan?

Bij Happy Bodies vind je geen zalen vol glimmende lijven en spannende apparaten, maar een speciale fitnessformule voor mensen met weinig tijd en waar aandacht, klantbeleving en resultaat vooropstaan. De opzwepende muziek heeft plaatsgemaakt voor rustige achtergrondmuziek en de grote spiegels zijn ingeruild voor een huiselijke sfeer met een gezellige koffietafel. En… je krijgt persoonlijke begeleiding, zonder het prijskaartje van een personal trainer.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe ook jij meer energie krijgt door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een melding zodra wij een nieuwe blogpost online zetten. Daarnaast krijg je gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen.