Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

Zo voel je je tien jaar jonger

Ooit gehoord van sarcopenie en dynapenie? De kans is groot van niet. Het zijn de boosdoeners achter het verlies van spiermassa en spierkracht naarmate we ouder worden. Het is een feit dat inactieve mensen al na hun dertigste levensjaar spiermassa beginnen te verliezen. Naar schatting gaat er elke tien jaar drie tot vijf procent van de spiermassa verloren. Maar geen reden tot paniek! In deze blog lees je hoe je sarcopenie kunt bestrijden en je weer tien jaar jonger voelt.

Krachttraining is essentieel

Sarcopenie is leeftijdsgebonden afname van de spiermassa, lezen we op de site van Voeding & Beweging NU. Dynapenie is een leeftijdsgebonden verlies van uitsluitend spierkracht. Als je het zo leest, lijkt het bijna een feit dat je spiermassa en spierkracht verliest als je ouder wordt. Gelukkig is er ook goed nieuws: er is iets aan te doen. Krachttraining is essentieel om verlies van spiermassa voor te zijn of om de verloren spiermassa en -kracht terug te winnen. Daarvoor hoef je echt geen drie keer per week naar de sportschool om je tussen de zwetende lijven te begeven. Met twee keer 35 minuten trainen per tien dagen maak je al een enorm verschil. En het beste nieuws: het maakt niet uit of je lichamelijke klachten hebt, krachttraining is voor iedereen mogelijk.

Meer positieve effecten van krachttraining

Krachttraining heeft meer positieve effecten. Zo helpt het het risico op andere veel voorkomende (ouderdoms-)ziekten te verminderen. Denk daarbij vooral aan klachten rondom de stofwisseling: overgewicht, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte en een hoge bloedsuikerspiegel. Door regelmatig krachttraining te doen, zul je je niet alleen sterker, maar ook energieker voelen. Je lichaam zal meer energie hebben en het zal makkelijker worden om dagelijkse activiteiten uit te voeren, net als Janne-Mieke Loeffen al eerder schreef in haar blog. En meer energie, dat willen we toch allemaal?

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe je sarcopenie kunt bestrijden en hoe krachttraining hierbij kan helpen? Nieuwsgierig hoe ook jij meer energie krijgt door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een melding zodra wij een nieuwe blogpost online zetten. Daarnaast krijg je gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen.