Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

Stans: ‘Happy Bodies is een schot in de roos’

De Limburgse Stans Lammerse kampt al sinds haar zevende met rugklachten. Mensendieck bracht haar weinig, op zijn hoogst een grondige hekel aan oefeningen doen. Als volwassene heeft ze verschillende sportscholen uitgeprobeerd, maar dat was altijd maar van korte duur. In 2022 namen haar rugklachten zulke vormen aan dat niets doen geen optie meer was. Stans: ‘Ik ben naar Happy Bodies gegaan en daar vond ik eindelijk wél wat ik zocht.’

Val van de trap

Ik ben geboren en getogen in Limburg. Op mijn derde viel ik van de trap in de fabriek waar mijn vader werkte. Ik liep met een emmertje en bezempje naar beneden, toen de bezemsteel in mijn laars terechtkwam. Sindsdien heb ik rugproblemen. Mensendieck zou de klachten moeten verminderen, maar het enige wat ik daaraan over heb gehouden is een grote hekel aan oefeningen doen. Op mijn 19e viel ik weer van de trap, met een hernia en een stevige operatie als gevolg. Daarna begonnen de oefeningen weer, maar ik vond het nog steeds verschrikkelijk.

Na twee maanden weer klaar met de sportschool

Al in mijn puberteit wilde ik Limburg ontvluchten. Ik kwam terecht in Den Haag en vond werk in de gezinszorg. Via een aantal omzwervingen kwam ik op de grafische afdeling van Shell terecht. Daar ontmoette ik mijn man en zo kwam deze Limburgse uiteindelijk terecht in het Noord-Hollandse Heemstede. Met rugpijn, nog steeds. Ik voelde wel dat sporten goed voor me was en ik heb het meer dan eens geprobeerd. Ik denk dat veel mensen dat herkennen: dan sluit je een lidmaatschap af voor twee jaar, bij een van de grote ketens en na twee maanden heb je het wel weer gezien. Zo ben ik bij diverse sportscholen in Heemstede geweest, maar het was altijd een drama.

Korte, overzichtelijke en efficiënte training

Vorig jaar werd mijn rugklachten zo erg dat ik iets móest doen. Ik ben naar Happy Bodies Heemstede gegaan en dat was een schot in de roos. Sindsdien ga ik braaf elke dinsdag- en donderdagochtend sporten. Dat ik in de ochtend ga, is heel bewust, als ik het later op de dag plan, denk ik al snel: laat maar zitten. Het is fijn dat het een kort, overzichtelijk en afwisselend programma is. Niks twintig minuten op de loopband, of een uur in het niets staren op de fiets. Maandelijks in zes trainingen van 35 minuten je hele lijf trainen in de Milon-cirkel. Superefficiënt.

De juiste stimulans

Mijn rug blijft een kwetsbare plek – ik noem het mijn eierschilletje –, maar ik kan niet anders dan toegeven dat het mijn rugklachten verlicht. Happy Bodies is wat kostbaarder dan de grote sportschoolketens, maar het doet me zoveel goed en het is goed in te passen in mijn leven. Het is een investering in mijn gezondheid en daar hangt geen prijskaartje aan. Je krijgt hier echt waar voor je geld. Bovendien is een goedkoop abonnement wat je niet gebruikt, uiteindelijk ook weggegooid geld. Mijn vaste begeleider is Rémon Koetje. Hij stimuleert me precies op de juiste manier en is heel geïnteresseerd in mijn progressie en in hoe ik me voel. Ik krijg regelmatig een schouderklopje als ik het goed doe. Rémon luistert goed naar me en als iets te veel is of niet goed voelt voor mijn rug, past hij het programma aan. Hij verdient een dik compliment!

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe je meer energie krijgt – en je hersenen soepel houdt – door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als je lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschapstest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een melding zodra wij een nieuwe blogpost online zetten. Daarnaast krijg je gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen.