Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

In kleine stapjes haal je ook je doel

Twintig kilo afvallen in een maand, wie daar een pil voor uitvindt, hoeft nooit meer te werken. Wat sociale media ons ook willen doen geloven, afvallen vraagt om geduld, veel geduld. Maar er is hoop. Odin Nijenhuis, franchisenemer van Happy Bodies in Aalsmeer en Hoofddorp Floriande, vertelt in deze blog hoe je wél gemotiveerd blijft om je doel te behalen.

Aan een goede gezondheid moet je werken

Ik zie veel mensen in mijn omgeving worstelen om een gezondere levensstijl te adopteren. Aan een goede gezondheid – net als uitdagend werk en een fijne relatie – moet je werken. Toen ik met de oprichters van Happy Bodies sprak over hun concept, was ik direct enthousiast. Toen zij besloten hun succes verder uit te breiden via een franchiseformule, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Op 1 september 2019 opende ik de deuren van mijn eerste locatie in Hoofddorp Floriande en op 15 januari van dit jaar – de dag dat de sportscholen weer open mochten – volgde de tweede locatie in Aalsmeer.

Verkeerde verwachtingen

Wat ik heel bijzonder vind om te ervaren, is dat mensen bij ons vaak met de verkeerde verwachtingen binnenkomen. Ze hebben het traditionele beeld van een sportschool voor ogen: harde muziek, veel spiegels, zwetende lijven, zware gewichten en zien en gezien worden. Happy Bodies is dan ook geen sportschool, wij zijn een lifestyleclub. Wij zijn heel laagdrempelig, er hangt een huiselijke sfeer, met 35 minuten heb je je hele lichaam getraind en – misschien nog wel het allerbelangrijkste – onze coaches hebben wél aandacht voor je. Heb je een uitdaging aan te gaan op het gebied van gezondheid, dan helpen we je daar graag bij.

Aankomen is een geleidelijk proces, afvallen moet dat ook zijn

Uit onderzoek door het CBS blijkt dat ongeveer de helft van de Nederlanders van 20 jaar of ouder in 2020 overgewicht had. Maar liefst 37 procent heeft matig overgewicht en 14 procent kampt ernstig overgewicht. Als mensen daar iets aan willen doen, hebben ze vaak een veel te groot doel voor ogen. Dat kan ten kosten gaan van motivatie. Die tien of twintig kilo overgewicht is er niet in een maand aangekomen en die ga je ook niet binnen een maand weer kwijtraken. Bijna altijd is het aankomen een geleidelijk proces. Elk jaar komt er een kilootje bij, en stap voor stap word je steeds minder energiek. Tot de maat vol is.

Meer energie verbranden door de juiste voeding

Wil je op een gezonde en verantwoorde manier van je overgewicht af, dan is ook dat een geleidelijk proces. Crashdiëten waarbij je jezelf uit moet hongeren werken niet of maar tijdelijk. Je valt snel af, maar het gewicht komt er net zo snel weer aan en zo creëer je je een jojo-effect. Dat is niet alleen heel frustrerend, het is ook gevaarlijk, zo bleek uit onderzoek door Columbia University in opdracht van de American Heart Association. Het kan ook tegen je werken. Juist door je voeding op peil te houden en de juiste keuzes te maken, stimuleer je je lichaam om meer energie te verbranden.

Een olifant eet je in stukjes

Hoe eet je een olifant? In stukjes. Dat is ook het advies dat wij mensen meegeven als ze willen afvallen. Door tussendoelen te stellen, hou je jezelf gemotiveerd. Begin eens met vijf kilo afvallen in een half jaar. Bespreek met je coach hoe je dat kunt bereiken en heb geduld. Als je per week naar de voortgang kijkt, zijn het misschien maar kleine stapjes, maar als je na een half jaar achteromkijkt, ben je toch mooi een kledingmaat geslonken!

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe je aan je lijf kunt werken in twee keer 35 minuten per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?
 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een melding zodra wij een nieuwe blogpost online zetten. Daarnaast krijg je gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen.