Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

Hoe overleef ik de zomer zonder aan te komen?

Hoe overleef ik de zomer zonder aan te komen?

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent vakantie, strand en lekker eten. Maar hoe kun je genieten van de vakantie zonder meteen kilo’s aan te komen? In deze blog geven we je vijf praktische tips om te genieten van al het moois dat de zomer te bieden heeft, zonder dat de weegschaal gaat protesteren.

1. Blijf in beweging

Het is verleidelijk om tijdens de zomermaanden te genieten van de zon en lui op het strand of bij het zwembad te liggen. Blijf liever in beweging! Niet alleen gezond, maar ook hartstikke leuk. Maak een strandwandeling, speel een potje volleybal of huur een fiets om de omgeving te verkennen.

2. Kies gezonde opties

Op vakantie of tijdens een dagje uit kun je gemakkelijk verleid worden om ongezond te eten. Kies daarom bewust voor gezonde opties, zoals salades, vis en gegrilde groenten en laat vette dingen als roomsauzen staan. Vermijd fastfood en kies voor lokale specialiteiten met verse ingrediënten. Zo kun je genieten van het lokale eten zonder aan te komen. Extra tip: check vooraf alvast de menukaart, zo heb je de tijd om over je keuze na te denken.

3. Hydrateer

Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt tijdens de zomermaanden. Dit is niet alleen belangrijk om gehydrateerd te blijven, maar het kan ook helpen om overmatig eten – en drinken – te voorkomen. Neem altijd een flesje water mee als je op pad gaat, zodat je altijd iets te drinken bij de hand hebt.

4. Vermijd alcohol

Alcohol is niet alleen ongezond, maar het bevat ook veel calorieën. Bovendien zorgt alcohol ervoor dat je grenzen vervagen en voor je het weet staat de chips op tafel. Vermijd daarom overmatig alcoholgebruik, ook tijdens de zomermaanden. Kies in plaats daarvan voor alcoholvrije drankjes, zoals water met munt en citroen. Heb je toch een keer zin in een lekker wijntje of een frisse gin-tonic? Wissel dat dan af met een glas water. En misschien wel het belangrijkste van alles: geniet er dan ook echt van.

5. Ontspan

De zomer is de perfecte tijd om te ontspannen en te genieten van het leven. Ontspanning is belangrijk voor een gezond lichaam en geest. Zorg daarom voor voldoende rust en ontspanning tijdens de zomermaanden. Neem de tijd om te mediteren, yoga te doen of gewoon te genieten van een goed boek.

Geniet

Met deze tips kun je vol energie en zelfvertrouwen genieten van al het moois dat de zomer te bieden heeft. En mocht je tijdens de zomermaanden behoefte hebben aan extra motivatie en begeleiding, bij Happy Bodies kun je ook tijdens de zomer blijven sporten. Onze coaches staan altijd voor je klaar. Fijne zomer!

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe ook jij meer energie krijgt door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als je lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?