Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

‘Een sterker lijf zorgt dat ik minder pijn ervaar’

Marianne Filius (63 jaar) is al zo’n zeven jaar fanatiek sportster bij Happy Bodies Heemstede. Wat bijzonder is, is dat Marianne osteoporose heeft. Dat weerhoudt haar er niet van om lekker door te sporten. Door haar rug- en buikspieren te versterken, heeft ze regelmatig periodes zonder pijn. In deze blog vertelt Marianne waarom ze gelooft dat deze vorm van trainen zo goed is voor haar lijf.

Dat zullen we nog weleens zien

Ik werk als projectmanager bij de gemeente Haarlemmermeer, ben moeder van drie volwassen kinderen, oma van twee kleinkinderen en woon samen met mijn vriend, die ook drie kinderen heeft. Een druk leven dus. Sinds een jaar of zeven sport ik bij Happy Bodies in Heemstede, tot grote tevredenheid. Ruim drie jaar geleden bleek dat ik osteoporose heb. Doordat mijn botten heel broos zijn, heb ik een aantal tussenwervelbreuken en die kunnen voor fikse rugpijn zorgen. De artsen kwamen met de boodschap dat ik daar maar mee moet leren leven. Dat zullen we nog weleens zien, dacht ik toen en terecht. Krachttraining blijkt heel goed voor me te zijn. Zo worden mijn rugspieren die om die breuken heen zitten sterker. Ook mijn core wordt sterker, waardoor mijn rug weer minder te verduren krijgt. Mijn lijf is behoorlijk sterk en ik heb regelmatig periodes zonder pijn.

Juiste oefeningen op de juiste intensiteit

Rémon, mijn trainer bij Happy Bodies, heeft me gestimuleerd om zwaarder te gaan trainen. Veel mensen met een dergelijke aandoening zijn geneigd op de bank te blijven zitten en hun lijf te ontzien. Maar als je het onder goede begeleiding doet, is het juist beter om je lijf uit te dagen. Het unieke aan Happy Bodies is dat iedereen er kan trainen. Als je begint, scant de innovatieve Milonizer razendsnel je lichaam op basis van biometrische markers. Dat maakt dat alle apparaten altijd automatisch goed zijn ingesteld, dus óók als je lichamelijke klachten hebt. Zo krijg je altijd de juiste oefeningen op de juiste intensiteit, heel uitgebalanceerd. En maximaal twee keer per week 35 minuten sporten in de Milon-cirkel, dat is goed te overzien. Nee, mijn osteoporose gaat niet meer weg, maar omdat ik mijn lijf sterker heb gemaakt, ervaar ik nauwelijks nog pijn. Hoe fijn is dat?!

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe ook jij aan je lijf kunt werken in twee keer 35 minuten per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?
 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een melding zodra wij een nieuwe blogpost online zetten. Daarnaast krijg je gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen.