Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

De winst van trainen, ook als gezondheid niet vanzelfsprekend is

Bart Rovers is eigenaar van Happy Bodies in Eindhoven. Bart gelooft heilig dat gezondheid en vrijheid in elkaars verlengde liggen. De winst is enorm en dat hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Hoe dat zit, vertelt hij in deze blog.

In weinig tijd aan je gezondheid werken

Ik ben al 25 jaar actief in de sportwereld. Ik ben oorspronkelijk opgeleid als bewegingsagoog en mijn passie is het verbeteren van de driehoek sport, gezondheid en wellness. Ergens in die reis kwam ik in aanraking met de Milon Cirkel. Vanaf dag één was ik fan: aan je gezondheid werken door twee keer in de tien dagen 35 minuten te trainen, dat is toch geweldig? Ik ben ervan overtuigd dat gezondheid en vrijheid in elkaars verlengde liggen. Immers, als je dagelijks kan doen wat je wil doen, dan heb je optimale vrijheid. Of het er nu om gaat dat je je werk prettig kan uitvoeren of dat je als oma lekker met je kleinkinderen op pad kunt, gezondheid en vitaliteit bepalen hoe makkelijk het je afgaat.

Sporten voor iedereen

Het concept van Happy Bodies is uniek en sluit helemaal aan bij hoe mijn compagnon Johan en ik naar sport en gezondheid kijken. Persoonlijk contact en oprechte aandacht staan centraal, bij elke vestiging van Happy Bodies. Ook medewerkers krijgen de ruimte zich te ontwikkelen en hun kennis te verdiepen. Zo hebben we bij Happy Bodies in Eindhoven veel gespecialiseerde mensen rondlopen. Denk aan bewegingsagogen, een voedingsdeskundige, een oncologisch specialist, een fysiotherapeutisch coach en iemand die gespecialiseerd is in hartrevalidatie. Het is een plek waar iedereen kan trainen, ook mensen die niet helemaal gezond zijn – denk aan kanker, obesitas, reuma, diabetes of corona – kunnen bij ons terecht.

Better in, better out

Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat als je fitter een behandeling tegen kanker ingaat, dat de kans groot is dat je er ook fitter uitkomt. Better in, better out, noemen we dat. Het maakt bovendien je kwaliteit van leven tijdens de behandelingen een stuk beter. Natuurlijk moet je niet zomaar gaan trainen. Maar heb je toestemming van je behandelend arts, dan kan een fitnesstrainer gespecialiseerd in oncologie heel veel waarde aan je leven toevoegen. Zo’n gespecialiseerde trainer kent als geen ander de bijwerkingen en uitdagingen waar je mee te maken kan krijgen en kan een fitnessprogramma op maat aanbieden. Het is fantastisch om te zien dat ook mensen die worstelen met hun gezondheid met een grote glimlach onze club uitlopen. Daar spring ik met liefde elke ochtend voor uit mijn bed.

Besparen op zorgkosten

De toegevoegde waarde van een gepersonaliseerd trainingsplan geldt natuurlijk niet alleen voor mensen met een mindere gezondheid. Er is nog een hele goede reden om aan de slag te gaan. Door op regelmatige basis te sporten verbetert je immuunsysteem. Daardoor kun je de kans op een chronische ziekte en het overlijden daaraan met meer dan dertig procent terugbrengen. Als je nagaat dat de overheid 5 miljard aan zorgkosten wil besparen, zie ik daar wel een mooie rol weggelegd voor onze lifestyleclubs.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe je aan je lijf kunt werken in twee keer 35 minuten per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als je lichamelijke klachten hebt? Doe dan de gratis lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?
 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een melding zodra wij een nieuwe blogpost online zetten. Daarnaast krijg je gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen.