Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

Besparen op zorgkosten? Ga sporten!

De zorgkosten rijzen de pan uit. Wat ons als leefstijlexperts ernstig verbaast, is dat de gezondheidszorg vandaag de dag pas in beweging komt als iemand ziek wordt of op een andere manier zorg nodig heeft. Wij pleiten voor preventieve gezondheidszorg. Regelmatig sporten verlaagt het risico op ziekte en verbetert ons welzijn. Beter voorkomen dan genezen, en daar heb je echt geen zeeën van tijd voor nodig.

Langer en prettiger leven

Regelmatige fysieke activiteit leidt tot een verminderd risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, verschillende vormen van kanker en het helpt overgewicht en obesitas te voorkomen. Bovendien zorgt sporten voor een positief gevoel en het vermindert stress. Dat is niet alleen te danken aan de endorfine die vrijkomt bij het sporten, maar ook aan het feit dat sporten een sociaal isolement helpt voorkomen en het leggen van sociale contacten bevordert. Kortom, sporten zorgt er niet alleen voor dat we langer leven, het zorgt ook voor een betere kwaliteit van leven.

De rol van de overheid

Met die kennis op zak, is het eigenlijk heel verwonderlijk dat de overheid zich niet veel meer richt op preventie. Investeren in sportinfrastructuur en het makkelijker toegankelijk maken van sportactiviteiten, ook voor kwetsbare groepen als ouderen of mensen met een beperking, betaalt zich in no time terug. Ook zou de overheid – als je het ons vraagt – veel meer moeten investeren in sport op school. Ook – of misschien wel juist – op de middelbare school. Zo worden zij gestimuleerd om gezond te blijven, en daar kunnen ze hun leven lang van profiteren. Gelukkig heeft de Rijksoverheid inmiddels afspraken gemaakt met meer dan zeventig organisaties om zo roken, problematisch alcoholgebruik en overgewicht terug te dringen.

De rol van het individu

Kortom, er is een belangrijke rol voor de overheid weggelegd, maar ook als individu hebben we een rol te vervullen. Als je meer sport en beweegt, kun je actief bijdragen aan het verbeteren of in stand houden van je eigen gezondheid. Volgens het Nationaal Sportonderzoek is in de verschillende leeftijdsgroepen tot vijftig jaar tijdgebrek altijd een issue. Bij de oudere leeftijdsgroepen vormt tijd geen belemmering meer, maar zijn het gezondheidsproblemen die ze ervan weerhouden om te gaan sporten. Gezondheidsproblemen die hoogstwaarschijnlijk een stuk minder zouden zijn als ze op jongere leeftijd zichzelf de tijd hadden gegund om te gaan sporten. Een typische kip-en-ei-kwestie dus. Met de volautomatische Milon-cirkel kan tijd geen argument meer zijn om de gang naar de sportschool niet te maken. Hiermee train je maandelijks in zes trainingen van 35 minuten je hele lijf. Het mooie is: de Milon-cirkel is geschikt voor iedereen, van jong tot oud, van spierbundel tot nieuwkomer, van drukbezet piloot tot 63-jarige met osteoporose.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe ook jij meer energie krijgt door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een melding zodra wij een nieuwe blogpost online zetten. Daarnaast krijg je gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen.