Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

Beter in je lijf, beter in je hoofd

Door regelmatig te bewegen voel je je niet alleen beter in je lijf, je voelt je ook beter in je hoofd. In deze blog vertelt Thomas Esselink, franchisenemer van Happy Bodies in Hilversum en Soest, hoe je gelukkiger wordt van een goed functionerend lichaam.

Mooi concept

Ik ben min of meer bij toeval in de sportwereld terechtgekomen. Ik heb fiscaal recht gestudeerd en ben in 2015 mijn eigen onderneming begonnen. Via dat bedrijf kwam ik in aanraking met Happy Bodies. Ik was zo enthousiast over het concept dat ik begin 2019 besloot franchisenemer te worden. Niet de beste tijd om in te stappen, achteraf bezien, maar dan is het fijn onderdeel te zijn van zo’n groep slimme en hardwerkende ondernemers, zoals collega Gert Jan Straatsma al vertelde in zijn blog.

Stap tussen grote gym en PT

Happy Bodies is de ideale stap tussen een grote gym en een personal trainer. Ik heb zelf veel les gehad van goede trainers, dus ik weet wat het lichaam doet en hoe het werkt. Hoe mooi om dat aan andere mensen over te kunnen brengen? Met de trainingsmethodiek van Happy Bodies kom je zo dicht mogelijk bij een personal trainer, zonder dat je daar bergen geld voor neer moet leggen. Met de Milon-cirkel worden de oefeningen perfect afgestemd op de persoon die aan het trainen is. Bij de grote sportscholen zie je vaak dat mensen maar iets doen. Verkeerde instelling van apparaten, verkeerde hoeveelheid gewichten, verkeerd tempo, dat alles bij elkaar kan flink verkeerd uitpakken. De Milon-cirkel voorkomt dat.

Beter in je lijf

Ik heb zelfs mijn moeder van 63 aan het sporten gekregen. Ze was heel erg gefixeerd op afvallen, inmiddels heeft ze de switch gemaakt naar gezond willen zijn. Door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach, zit je beter in je lijf en leef je een paar jaar langer in goede gezondheid. Hoe mooi is dat?

Beter in je hoofd

In deze maatschappij is iedereen gehaast en druk, we moeten op het werk en sociaal presteren, presteren en nog eens presteren. Dat zorgt dat het hoofd snel vol zit. Sporten zorgt letterlijk voor afleiding, je moet immers je hoofd houden bij de inspanning. Dat maakt dat je aan iets anders denkt en letterlijk ruimte in je hoofd creëert. Dat is al winst. Maar je overwint ook iets. Mensen zien sporten vaak als obstakel, maar als je het eenmaal doet heb je daarna echt iets overwonnen. Dat geeft zelfvertrouwen en maakt dat je volgende beslissing die dag waarschijnlijk verstandiger is dan je anders had gedaan.

Meer vitaliteit

Als je puur vanuit het lichaam kijkt, zorgt sporten dat je allerlei stofjes creëert die je gezonder maken. Het testosteronniveau gaat omhoog, je remt het verouderingsproces af en maakt spieren aan, waardoor je skeletspiermassa omhooggaat. Dat zorgt er weer voor dat je minder kans hebt op blessures op latere leeftijd. Kortom, sporten zorgt voor meer vitaliteit en minder risico om vroeg te overlijden.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe ook jij je beter in je lijf en beter in je hoofd kunt voelen door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je, meteen verkocht bent?

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een melding zodra wij een nieuwe blogpost online zetten. Daarnaast krijg je gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen.