Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

Weg met gymtimidation: ontdek de kracht van Happy Bodies

Dat Happy Bodies zich onderscheidt door te focussen op persoonlijke begeleiding en een vriendelijke, laagdrempelige sfeer, zal voor weinig mensen een verrassing zijn. Het is ons doel om een omgeving te creëren waarin iedereen, ongeacht leeftijd, conditie of ervaring met fitness, zich welkom en comfortabel voelt. Dat de behoefte daaraan groeit, zag Rémon Koetje, Lifestyle coach en trainer bij Happy Bodies onlangs weer bevestigd. Hij las in Het Parool een artikel over ‘gymtimidation’, het gevoel van ongemak of onveiligheid tussen de halters. In deze blog zoomt hij in op dit fenomeen en biedt hij een oplossing.

Wat is gymtimidation?

Volgens dit artikel in Het Parool is gymtimidation het gevoel van intimidatie dat sommige mensen ervaren in de sportschool, als ze zich omringd voelen door spierbundels en ervaren sporters. Dit zorgt voor een onveilig gevoel, wat de drempel om te sporten alleen maar hoger maakt. Op sociale media is #gymanxiety niet voor niets een veel gebruikte hashtag voor sociaal ongemak in de sportschool. Het fenomeen is blijkbaar breed erkend. Het heeft er zelfs toe geleid dat de brancheorganisatie voor sportscholen NL Actief, sportkoepel NOC*NSF en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, een centraal meldpunt voor ongewenst gedrag in de fitnessbranche hebben aangekondigd.

De impact van gymtimidation

Dit gevoel van onzekerheid kan een grote belemmering vormen voor mensen die – weer – willen beginnen met sporten. Het kan zelfs ertoe leiden dat mensen hun goede voornemens om gezonder te leven, laten varen. Dat is eeuwig zonde natuurlijk!

Een vriendelijke en ondersteunende omgeving

Bij Happy Bodies streden we al tegen gymtimidation voor we wisten dat het zo heet. Dat is precies de reden waarom Alex en Romano in 2015 Happy Bodies Lifestyleclubs oprichtten. Geen enorme zaal vol glimmende lijven, nul grote spiegels, geen spannende apparaten en niets opzwepende muziek, maar een speciale fitnessformule voor mensen met weinig tijd, waar aandacht, klantbeleving en resultaat vooropstaan. Onze focus ligt sterk op persoonlijke begeleiding en het bieden van een veilige ruimte waarin iedereen zich op zijn gemak kan voelen.

De voordelen van de Milon Cirkel

Ons concept is ideaal voor wie een laagdrempelige en efficiënte fitnesservaring zoekt. De Milon Cirkel biedt een volledige workout in slechts 35 minuten, wat het makkelijk maakt om fitness in te passen in een druk leven. En belangrijker nog: de Milon Cirkel past zich aan naar jouw persoonlijke fysieke situatie, waardoor er geen risico is op blessures.

Van intimidatie naar motivatie

Ons doel is niet alleen om je te helpen fit te worden, maar ook om je zelfvertrouwen te vergroten. Bij Happy Bodies ben je geen nummer, maar onderdeel van onze community. Hier telt alleen jouw persoonlijke groei, zowel fysiek als mentaal.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe ook jij meer energie krijgt door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschapstest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?

Tips & tricks over jouw gezondheid in jouw mailbox

Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen. Ook ontvang je automatisch een mailtje zodra wij een nieuwe blogpost online zetten!