Daniëlle van Oostdrop

RUST

"Het moest er maar eens van komen…. 
Al jaren overgewicht, niet helemaal fit voelen, snurken (volgens manlief), grauwig zien en dus verhuisd naar Alkmaar: “een nieuw leven” en daar leek sporten wel bij te horen. Mijn oog viel in november op Happy Bodies: om de hoek, een kleinschalig gebeuren, niet al te veel spierballen,  niet al te veel tijdsinvestering: ideaal dus voor mij met een vol leven. Ik startte keurig met 2x per week sporten, had ik er plezier in? Nee, niet echt….

En toen kwam de kerstvakantie. Tja, u kent dat wel, fijn met familie, heerlijk koken samen, hele dag in de buitenlucht tijdens de wintersport, “ dus dan mag ik mezelf toch verwennen met allerlei lekkers?” Het schuldgevoel soms: waarom eet ik nou zo veel? Maar ook steeds de gedachten: ze moeten me maar nemen zoals ik ben, het gaat toch meer om de inhoud dan om het gewicht, ik doe in mijn werk zoveel goeds voor andere mensen, dus waarom zeuren over mijn leefstijl die niet helemaal goed voor me is? 
Na de kerstvakantie trokken er allerlei denkbeeldige mannetjes aan me….: blijf lekker zitten op die bank! je mag een stroopwafel, je hebt het verdiend na een dag hard werken!

18 januari, weet u dat nog? Die enorme storm die over het land raasde? Half 11, ik had de hond nog niet uitgelaten, vond het sneu hem in de tuin te laten plassen, dus ben met hem naar buiten gegaan voor een wandelingetje. De storm was op zijn maximum.  Honderd meter van huis waaide mijn leesbril af (die ik meestal in mijn haar heb zitten, zo handig, altijd bij de hand!), ik draai me om, kan hem zo gauw niet vinden, loop verder en op dat moment valt er 30 meter voor me KRAK-BOEM een grote boom over de weg in de voortuin van mijn buurvrouw.  Wou!

Die boom heb ik als een teken gezien (van wie, wat, geen idee, maar de boom werd een symbool voor me). Als die bril niet was afgewaaid, had ik er mogelijk onder gelegen: hoe kwetsbaar is het leven, het kan dus met een KRAK-BOEM veranderen of zelfs voorbij zijn. 

Ik had kunnen kiezen om nu nog Bourgondische te gaan leven, het kan toch zomaar over zijn, dus genieten van die lekkere taart en omdat hij zo lekker is nog een stukje! Ik besloot echter het roer om te gooien: afvallen om me beter te voelen, een toekomst tegemoet waarin ik me fitter zou voelen en niet meer continu die verschillende stemmetjes in mijn hoofd zou hebben van “ waar ben je nou mee bezig, trut? ” en “verrek allemaal maar, neem me zoals ik ben!” Slim Diet werd het, aangeboden door Happy Bodies. De coach zei: “zie het echt als een project, en zeg dat ook tegen de omgeving als de verleiding te groot wordt”. 

Mijn ervaring met dit dieet? Prima variatie aan maaltijden, GEEN HONGER, geen verlangen naar zoetigheid, boterhammen of spaghetti. Krijg ik eters? Ik maak lekker gegrilde groentes en een stukje kip erbij of vis. Of een pasta met pastasaus, waarbij ik de macaroni laat staan. Het merendeel van de week zijn er geen eters over de vloer, dus dan neem ik ’s avonds gewoon een soepje van Slim Diet met gewokte groenten of een omelet met veel kruiden er doorheen.  En die Latte Macchiato? Ik neem hem gewoon in plaats van een drankje uit het dieet. En als ik bij mijn schoonmoeder ben, die vanwege haar 82ste  verjaardag de moeite heeft genomen om een heerlijk nougattaartje te halen bij de banketbakker, dan neem ik daar een stukje van. De volgende dag zal ik dan weer wat meer opletten. 

Het dieet werkt voor mij: het is duidelijk, ik heb geen honger, dus kost me helemaal geen moeite. Inmiddels sinds dé 18 januari bijna 10 kilo VET verloren: ik merk het aan mijn buik (die ik niet meer heb), mijn benen, mijn huid, mijn slapen en mijn fitheid. En wat een rust in mijn hoofd! Met name die rust in het hoofd geeft zoveel ruimte weer voor andere dingen. Heerlijk!"

Danielle
29/3/2018

 • Eenvoudig maar toch doeltreffend. Je steekt het pasje in het toestel en deze wordt direct ingesteld op jouw maten en niveau.

  Miranda
 • Sinds 18 januari ben ik bijna 10 kilo VET kwijtgeraakt: ik merk het aan mijn buik (die ik niet meer heb)...

  Daniëlle van Oostdrop
 • We zijn nu een half jaar verder, ik zit inmiddels ruim in fase 3 en ben al 17 kilo afgevallen.

  Saskia Nagel
 • Ik vind het heel leuk om vaak te trainen. Vooral ook om het resultaat te zien bij de metingen (ook thuis via de app).

  Hanna
 • Door de geavanceerde techniek is trainen met de Milon Cirkel een stuk minder blessuregevoelig dan trainen met losse gewichten.

  Gerard
 • Omdat de toestellen worden ingesteld op jouw niveau, is het zelfs voor mij mogelijk om blessurevrij te sporten.

  Martha
 • Een volledige workout, incl. douche in slechts 1 uurtje. Happy Bodies heeft sporten (ook voor mij) leuk & effectief gemaakt

  Richard
 • In 2 rondjes op de Milon Cirkel een volledige work-out voor alle spiergroepen.

  Selma
Miranda Daniëlle van Oostdrop Saskia Nagel Hanna Gerard Martha Richard Selma
{cookieMessage}