Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

Sporten met een blessure, zo lukt het wel

Mensen met een blessure denken vaak dat volledige rust de enige oplossing is. Niets is minder waar. De juiste training, uiteraard onder professionele begeleiding, kan juist je herstel bevorderen. In deze blog vertelt Rémon Koetje, Lifestyle coach en trainer bij Happy Bodies,  hoe je ondanks blessures actief kunt blijven en waarom de Milon-cirkel zo waardevol is.

Het belang van – matig – bewegen tijdens je herstel

Volledige rust kan soms meer kwaad dan goed doen bij bepaalde blessures. Lichte beweging en aangepaste oefeningen kunnen de bloedcirculatie verbeteren en bijdragen aan het herstelproces. Dit kan ook voorkomen dat je spieren en gewrichten verstijven, wat de genezing kan vertragen.

Aangepaste trainingen zijn de sleutel

Natuurlijk moet je met een blessure niet als de spreekwoordelijke kip zonder kop door de pijn heen bijten en door blijven gaan met je gebruikelijke trainingsroutine. Het is belangrijk – letterlijk – een stapje terug te doen. Laat de zware gewichten en de high-intensity-workouts even voor wat ze zijn. Kies voor aangepaste oefeningen onder begeleiding van een deskundige. Dit kan je helpen om actief te blijven zonder de blessure te verergeren.

De rol van een professional

Een getrainde coach kan een trainingsprogramma ontwikkelen dat past bij jouw specifieke situatie. Hij of zij kan je helpen om de juiste oefeningen te selecteren. Door goed te letten op hoe je een oefening uitvoert en of je jezelf niet overvraagt, kan een coach ervoor zorgen dat je je lichaam niet overbelast.

Luister naar je lichaam

Tijdens het herstel van een blessure is het essentieel om goed naar je lichaam te luisteren. Als een bepaalde oefening pijn doet, stop dan en overleg met je coach. Het is belangrijk om het onderscheid te kennen tussen een oefening die uitdagend is en een die schadelijk kan zijn.

De Milon-cirkel: Jouw bondgenoot in herstel

De Milon-cirkel is speciaal ontworpen om je training aan te passen aan jouw fysieke conditie, daarover schreef ik al eerder een blog. Met deze innovatieve aanpak kun je trainen zonder je blessure te verergeren, omdat de apparatuur is afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en beperkingen. Zo profiteer je van de perfecte balans tussen trainen en herstellen.

Meer weten?

Heb je een blessure en wil je tóch aan de slag met een trainingsroutine die efficiënt en effectief is? Nieuwsgierig hoe ook jij meer energie krijgt door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als je lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?

Tips & tricks over jouw gezondheid in jouw mailbox

Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen. Ook ontvang je automatisch een mailtje zodra wij een nieuwe blogpost online zetten!