Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

Niet lekker in je vel? Ga sporten!

Niet lekker in je vel? Ga sporten!

Voel je je neerslachtig of gestrest? Je bent niet alleen. Volgens het Trimbos-instituut ervaart ongeveer een kwart van de volwassenen tussen 18 en 75 jaar in Nederland ooit in hun leven een depressie. Jaarlijks geldt dit voor zo’n negen procent van de volwassenen. Vooral vrouwen tussen 18 en 34 jaar zijn hier gevoelig voor. In deze blog vertelt Rémon Koetje, Lifestyle coach en trainer bij Happy Bodies, hoe sport en beweging kunnen helpen bij het verbeteren van ons mentaal welzijn en een boost geeft in de strijd tegen stress en depressie.

De uitdaging van beginnen met sporten

De stap zetten om te beginnen met sporten enorm zijn, zeker als je kampt met psychische klachten. Het idee van een drukke sportschool vol zwetende mensen kan al ontmoedigend zijn als je lekker in je vel zit, laat staan als je voor een mentale uitdaging staat. Het is dan ook vrij logisch dat mensen die zich psychisch ongezond voelen of een depressie hebben gehad, aanzienlijk minder vaak sporten dan mensen die zich psychisch gezond voelen (34-42procent versus 53-56 procent).

De kracht van beweging op onze psyche

Zonde, want het is bewezen dat regelmatige lichaamsbeweging niet alleen onze fysieke gezondheid verbetert maar ook aanzienlijk bijdraagt aan ons mentale welzijn. Bewegen vermindert symptomen van depressie en angst door de aanmaak van endorfines, die ons een natuurlijk gevoel van geluk geven. Het kan een effectieve behandeling zijn voor mensen met milde tot matige psychische klachten, vergelijkbaar met psychotherapie of medicatie, blijkt ook uit het onderzoek van de Kennisbank Sport en Bewegen. Het zorgt voor structurele verbeteringen in hoe we ons voelen en hoe we met stress omgaan. Zo vertelde een van onze sporters in een eerdere blog al hoe ze zich – rustig aan, stapje voor stapje – een weg uit haar burn-out sportte.

Een ondersteunende omgeving maakt het verschil

Wie zich mentaal niet optimaal voelt, zal geen zin hebben om zich tussen de zwetende krachtpatsers en strakke fitness-babes te begeven. Gelukkig is dat ook nergens voor nodig. Bij Happy Bodies kun je bewegen in een kleinschalige en fijne setting. Hier kan iedereen op zijn eigen tempo en niveau werken aan fysieke én mentale gezondheid, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach. Een verademing, juist als je – mentale óf lichamelijke – klachten hebt. Voor wie een zachte start wil maken, is ook onze Milon-cirkel ideaal. In slechts twee keer 35 minuten per tien dagen kun je je hele lichaam trainen, helemaal afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en zonder het risico op overbelasting.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe ook jij meer energie krijgt door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschapstest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?

Tips & tricks over jouw gezondheid in jouw mailbox

Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen. Ook ontvang je automatisch een mailtje zodra wij een nieuwe blogpost online zetten!