Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

‘Mede dankzij de Milon-cirkel is mijn kwaliteit van leven enorm verbeterd’

‘Mede dankzij de Milon-cirkel is mijn levenskwaliteit beter'

John Hielckert weet hoe belangrijk het is om actief en fit te zijn. Ooit liep de sportieve zeventiger zelfs de marathon van Rotterdam. Maar soms heeft het leven onverwachte uitdagingen voor je in petto. Een dag voordat John 65 werd, kreeg hij te horen dat hij de ziekte van Waldenström had, een ongeneeslijke vorm van bloedkanker. Door de neuropathie, die de ziekte veroorzaakte, kon John op een gegeven moment alleen nog maar kleine stukjes door huis strompelen. Lopen, laat staan rennen, was een dagelijkse strijd. Bij toeval kwam John terecht bij Happy Bodies in Lisse en inmiddels geniet John weer volop van het leven. In deze blog vertelt John hoe Happy Bodies en de Milon-cirkel daaraan hebben bijgedragen.

Strompelend door huis

Ik ben mijn hele leven actief geweest en heb zelfs een paar keer de marathon van Rotterdam gelopen. Zo rond 2010 kreeg ik steeds meer last van vermoeidheid. De huisarts nam mij lang niet serieus, daardoor kwam in 2013 pas de diagnose: de ziekte van Waldenström, een zeldzame vorm van bloedkanker. Met de kennis van toen een ongeneeslijke ziekte en de artsen gaven me nog een jaar of tien. Na een paar jaar kreeg ik steeds meer last van stekende pijn in mijn voeten en ook lichte pijn in mijn handen. Het bleek neuropathie te zijn, een zenuwaandoening die pijn, tintelingen en gevoelloosheid in mijn ledematen veroorzaakte. Op een gegeven moment kon ik alleen nog maar wat door huis strompelen. Ik voelde me echt invalide.

Fantastisch resultaat

In 2022 ging het echt niet meer en begon ik aan de chemo. Daar zag ik enorm tegenop, maar na vijf chemokuren was mijn IgM, een type antilichaam dat een cruciale rol speelt in het immuunsysteem van het lichaam, al gedaald van 26.69 naar 9. En die waarde zakt nog steeds. Een fantastisch resultaat. In maart ben ik 76 jaar geworden, dus het aantal jaar dat ze me destijds gaven, heb ik inmiddels ruimschoots gehaald en ik hoop er nog wel een paar jaar aan vast te plakken.

Trainen met lichamelijke klachten

In 2018 zijn mijn vrouw Carla en ik verhuisd naar Lisse, naar een zogeheten levensbestendige woning, in de buurt van onze kinderen. Het duurde nog een paar jaar, maar mid 2023 kwamen we – bij toeval – bij Happy Bodies in Lisse, onze woonplaats, terecht. Ze werken daar met de Milon-cirkel. Voor je begint scant de Milonizer je lichaam op basis van biometrische markers. Superhandig, want zo zijn alle apparaten altijd precies goed ingesteld voor jou persoonlijk, ook als je last hebt van lichamelijke klachten. Ook werd mijn spier- en vetmassa gemeten. Vervolgens houden de apparaten bij elke training je vooruitgang bij en krijg je ondersteuning van goed opgeleide professionals. Zo is progressie echt aantoonbaar, wat heel anders is dan bij de gemiddelde sportschool. Mijn vrouw en ik gaan nu om de dag naar Happy Bodies en volgen ook het voedingsprogramma van Happy Bodies. Mijn spiermassa verbetert zichtbaar en mijn vetmassa neemt af. Vanaf de allereerste intake bij Happy Bodies Lisse voelden Carla en ik ons enorm gesteund. De zorgvuldige begeleiding, het wegnemen van de angst voor blessures en het vertrouwen voelen dat je in goede handen bent, dat is voor ons van onschatbare waarde.

Intensief herstelproces

Die chemokuren hebben een ingrijpende invloed op het lichaam. Het vernietigt niet alleen de kankercellen, maar heeft ook impact op gezonde cellen. Het herstelproces na zo’n chemokuur is intensief en vereist dat je gezonde cellen weer actief worden en het lichaam helpen herstellen. Dit is een zware taak voor het lichaam, waarbij elke ondersteuning welkom is. Die ondersteuning vind ik bij Happy Bodies. De pijnlijke neuropathie, veroorzaakt door mijn ziekte, is dankzij mijn trainingen bij Happy Bodies verminderd tot een niveau dat ik als aanvaardbaar beschouw. Kortom, mijn kwaliteit van leven is enorm verbeterd.

Op naar de tien jaar

Mijn streven is om, met de krachttraining, mijn volgende chemotherapie zo ver mogelijk in de toekomst te schuiven. Volgens mijn hematoloog zou dit drie tot vier jaar kunnen zijn. Door de bewezen groei van mijn spiermassa, ga ik voor de tien jaar. Of dat realistisch is? De tijd zal het leren. Voor nu genieten we volop van het leven. Ik heb nog wel een grote wens die ik wil delen. Het zou prachtig zijn als onze patiëntenvereniging Hematon en het UMC Utrecht de voordelen van trainen bij Happy Bodies met de Milon-cirkel omarmen. Daarnaast zie ik hier een mooie kans voor OncoFITness. Het zou een waardevolle toevoeging zijn voor mensen die, net als ik, zoeken naar manieren om hun kracht en conditie te verbeteren tijdens of na hun medische behandeling. Door deze training bevorder je niet alleen je fysieke gezondheid, maar maak je ook een positieve impact op je algehele welzijn en kwaliteit van leven.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe ook jij meer energie krijgt door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschapstest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?

Tips & tricks over jouw gezondheid in jouw mailbox

Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen. Ook ontvang je automatisch een mailtje zodra wij een nieuwe blogpost online zetten!