Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

De stap tussen een grote gym en een personal trainer

Frank Reijn is al bijna 30 jaar werkzaam in de fitnessbranche. Je kunt dus gerust zeggen dat hij een oude rot in het vak is. Eind 2019 maakte hij de overstap naar Happy Bodies. Hij viel voor het concept omdat effectief trainen in 35 minuten met de Milon-cirkel voor een grote groep mensen de oplossing is. In deze blog vertelt Frank wie hij is en waarom volgens hem Happy Bodies de perfecte middenweg is tussen de massa van de grootschalige sportscholen en het prijskaartje dat aan een personal trainer hangt.

Van DJ naar eigen fitnessclub

In 1993 ben ik min of meer de fitnessbranche ingerold. Mijn toenmalige vrouw gaf toen aerobicslessen, maar er waren veel te weinig goeie muziekmixen beschikbaar. Wat er niet is, moet er komen, vond ik en dus ben ik aan de slag gegaan als zelfstandig DJ en producer van muziekmixen voor allerlei sportlessen. Het duurde niet lang voor ik zelf ook fitnesslessen ging geven en in 1996 begon ik mijn eigen fitnesscentrum. In dat fitnesscentrum werkten we op een gegeven moment ook met de Milon-cirkel, de volautomatische cirkel met fitnesstoestellen waarover Romano in zijn vorige blog al vertelde. Jibbe, een van de drie eigenaren van Happy Bodies, ontmoette ik bij Milon Benelux en hij vertelde me over het concept dat hij en zijn compagnons met Happy Bodies hadden neergezet. Dat klonk me als muziek in de oren. In 2020 besloot ik dan ook als franchisenemer aan de slag te gaan en ben een club in Noordwijk begonnen.

Perfecte middenweg

Wat heel mooi is aan het concept van Happy Bodies is dat het de perfecte middenweg is tussen de massa van de grootschalige sportscholen en het prijskaartje dat aan een personal trainer hangt. In veel grote sportscholen is weliswaar wel begeleiding, maar dat is vaak eenmalig en zeker niet intensief en op maat. Aan de andere kant kan lang niet iedereen zich een personal trainer veroorloven, daar hangt over het algemeen een flink prijskaartje aan. Met Happy Bodies combineren we het beste van twee werelden. Je betaalt stukken minder dan voor een personal trainer en krijgt toch de persoonlijke begeleiding die veel mensen op prijs stellen.

Persoonlijke begeleiding, zonder het prijskaartje van een personal trainer

Onze begeleiding is heel intensief. Je krijgt sowieso eerst twee afspraken met je coach, om te zorgen dat alle toestellen en alle oefeningen precies bij jouw wensen en jouw lichaam passen. In het begin lopen we gewoon een keer helemaal met je mee. Zo kunnen we nog even uitleg geven waar dat nodig is en kunnen we nog iets aanpassen als daar behoefte aan is. Daarna plannen we nog vijf afspraken in, zodat je in een goed sportritme komt. Net als bij een personal trainer zijn wij dan die vriendelijke doch dringende stok achter de deur om écht naar je training toe te gaan. Elke zeven trainingen evalueren we hoe het gaat en je vetpercentage en spiermassa wordt gemeten. Als dat nodig is, passen we je schema aan. We laten niemand aanrommelen en zorgen dat je constant vooruitgang blijft boeken.

Slimme voedingsapp

Sinds kort werken we bij Happy Bodies ook met een slimme voedingsapp, waarmee we een persoonlijk voedingsschema op kunnen stellen. Voeding is heel belangrijk als je traint, of je nu af wil vallen, aan wil komen, spieren wil kweken of vet kwijt wil. Met meer dan tweeduizend recepten en een persoonlijk dagmenu kan iedereen, samen met de coach, aan zijn of haar doelen werken. Daarbij houden we rekening met macronutriënten, allergieën, voedingsvoorkeuren en bereidingstijd.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe je aan je lijf kunt werken in twee keer 35 minuten per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de gratis lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?
 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een melding zodra wij een nieuwe blogpost online zetten. Daarnaast krijg je gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen.