Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

Danny Kors over voeding en afvallen

In de afgelopen veertig jaar is het aantal mensen met overgewicht wereldwijd zo goed als verdubbeld, blijkt uit onderzoek door wereldgezondheidsorganisatie WHO. Het is dan ook niet vreemd dat zo veel mensen hun best doen om af te vallen. Toch blijkt dat nog niet zo eenvoudig. In deze blog deelt Danny Kors, hoofd voedingscoach Happy Bodies Lifestyleclubs, zijn kijk op voeding en afvallen.

Gepersonaliseerd voedingsplan

In de vorige blog vertelde Frank al over de slimme voedingsapp waar we bij Happy Bodies mee werken. Met die app, in combinatie met onze kennis over voeding, kunnen we mensen helpen met een gepersonaliseerd voedingsplan. Zo kunnen we ze niet alleen adviseren over het aantal calorieën en het aantal eetmomenten, maar ook over het maken van gezondere keuzes.

OERsterk

Want daar zit in veel gevallen de crux, bij die gezondere keuzes. Mensen denken vaak dat ze gezond eten, maar als we dan inzoomen op wat dat precies is, zie ik dat toch anders. Mijn kijk op voeding is sowieso anders dan van de ‘standaard’ diëtist. Ik kijk veel meer naar de natuur, hoe de natuur het bedoeld heeft hoe we met ons eten om gaan. Ik heb, behalve mijn opleiding Sport en Bewegen, een coachopleiding bij OERsterk gedaan. Het OERsterk-concept voor een optimale gezondheid is gebaseerd op drie pijlers: ontspanning, voeding en beweging. Met de natuur als uitgangspunt. We raken steeds verder verwijderd van de natuur en dat is een van de belangrijkste redenen waarom we steeds meer gezondheidsklachten ervaren. Een ongezond gewicht is daar een van.

Gezond afvallen gaat over goed voeden en niet vullen

Veel mensen die willen afvallen en die enthousiast aan het fitnessen slaan, zien eiwitten als heel belangrijk. Ze gaan dan veel kwark, yoghurt en andere zuivelproducten eten. Eigenlijk vreemd, als je nagaat dat wij het enige zoogdier zijn dat nog melkproducten consumeert op volwassen leeftijd. Natuurlijk heb je eiwitten nodig, maar die zitten ook in fruit en groene bladgroentes. De natuur regelt dat heel goed voor ons. Bovendien is glucose een nog veel belangrijker brandstof voor je spieren. Glucose vinden we vooral in fruit. Daarnaast is het belangrijk dat we producten eten waar waardevolle voedingsstoffen in zitten, zoals vitamines, mineralen en vezels. Veel producten vandaag de dag – denk bijvoorbeeld aan witbrood en witte pasta – bevatten lege calorieën. Je lichaam kan daar niet zo veel mee. Gezond afvallen gaat over goed voeden en niet vullen. Door veel fruit en gezonde producten zoals salades en courgettespaghetti te eten, en daarnaast regelmatig te bewegen en te ontspannen, verander je je leefstijl in positieve zin.

Veel eten, toch afvallen

Afvallen heeft niets te maken met honger lijden. Je lichaam heeft immers brandstof nodig. Door zo veel mogelijk onbewerkte producten te eten, val je sneller af. Mensen die wij helpen met afvallen, zeggen vaak: ‘Wat moet ik veel eten. Toch val ik af!’ Zo werkt dat als je je lichaam goed voedt in plaats van vult. Met het voedingsprogramma dat we als Happy Bodies aanbieden, kan ik helemaal mijn creativiteit kwijt. Op dit moment hebben twintig mensen het eerste achtweekse programma afgerond en maar liefst negentig procent heeft goede resultaten geboekt. Mensen vallen tot wel een kilo per week af. Dat is het fijne van zo’n programma op maat: de Milon-cirkel die helemaal is afgestemd op jouw lichaam en de VYTAL-voedingsapp met een gepersonaliseerd voedingsplan.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe jij snel en effectief resultaat kunt behalen met een gepersonaliseerd voedingsplan, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Doe dan de gratis lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?
 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een melding zodra wij een nieuwe blogpost online zetten. Daarnaast krijg je gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen.