De winst van trainen, ook als gezondheid niet vanzelfsprekend is

Geplaatst op 04-04-2022

Bart Rovers is eigenaar van Happy Bodies in Eindhoven. Bart gelooft heilig dat gezondheid en vrijheid in elkaars verlengde liggen. De winst is enorm en dat hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Hoe dat zit, vertelt hij in deze blog.

In weinig tijd aan je gezondheid werken

Ik ben al 25 jaar actief in de sportwereld. Ik ben oorspronkelijk opgeleid als bewegingsagoog en mijn passie is het verbeteren van de driehoek sport, gezondheid en wellness. Ergens in die reis kwam ik in aanraking met de Milon Cirkel. Vanaf dag één was ik fan: aan je gezondheid werken door twee keer in de tien dagen 35 minuten te trainen, dat is toch geweldig? Ik ben ervan overtuigd dat gezondheid en vrijheid in elkaars verlengde liggen. Immers, als je dagelijks kan doen wat je wil doen, dan heb je optimale vrijheid. Of het er nu om gaat dat je je werk prettig kan uitvoeren of dat je als oma lekker met je kleinkinderen op pad kunt, gezondheid en vitaliteit bepalen hoe makkelijk het je afgaat.

Sporten voor iedereen

Het concept van Happy Bodies is uniek en sluit helemaal aan bij hoe mijn compagnon Johan en ik naar sport en gezondheid kijken. Persoonlijk contact en oprechte aandacht staan centraal, bij elke vestiging van Happy Bodies. Ook medewerkers krijgen de ruimte zich te ontwikkelen en hun kennis te verdiepen. Zo hebben we bij Happy Bodies in Eindhoven veel gespecialiseerde mensen rondlopen. Denk aan bewegingsagogen, een voedingsdeskundige, een oncologisch specialist, een fysiotherapeutisch coach en iemand die gespecialiseerd is in hartrevalidatie. Het is een plek waar iedereen kan trainen, ook mensen die niet helemaal gezond zijn – denk aan kanker, obesitas, reuma, diabetes of corona – kunnen bij ons terecht.

Better in, better out

Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat als je fitter een behandeling tegen kanker ingaat, dat de kans groot is dat je er ook fitter uitkomt. Better in, better out, noemen we dat. Het maakt bovendien je kwaliteit van leven tijdens de behandelingen een stuk beter. Natuurlijk moet je niet zomaar gaan trainen. Maar heb je toestemming van je behandelend arts, dan kan een fitnesstrainer gespecialiseerd in oncologie heel veel waarde aan je leven toevoegen. Zo’n gespecialiseerde trainer kent als geen ander de bijwerkingen en uitdagingen waar je mee te maken kan krijgen en kan een fitnessprogramma op maat aanbieden. Het is fantastisch om te zien dat ook mensen die worstelen met hun gezondheid met een grote glimlach onze club uitlopen. Daar spring ik met liefde elke ochtend voor uit mijn bed.

Besparen op zorgkosten

De toegevoegde waarde van een gepersonaliseerd trainingsplan geldt natuurlijk niet alleen voor mensen met een mindere gezondheid. Er is nog een hele goede reden om aan de slag te gaan. Door op regelmatige basis te sporten verbetert je immuunsysteem. Daardoor kun je de kans op een chronische ziekte en het overlijden daaraan met meer dan dertig procent terugbrengen. Als je nagaat dat de overheid 5 miljard aan zorgkosten wil besparen, zie ik daar wel een mooie rol weggelegd voor onze lifestyleclubs.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe je aan je lijf kunt werken in twee keer 35 minuten per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als je lichamelijke klachten hebt? Doe dan de gratis lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?

 

 

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en gezondheidstips voor een gezonde lifestyle? Meld je aan:

 
 

 

 

 

Deel dit bericht:

 • Eenvoudig maar toch doeltreffend. Je steekt het pasje in het toestel en deze wordt direct ingesteld op jouw maten en niveau.

  Miranda
 • Sinds 18 januari ben ik bijna 10 kilo VET kwijtgeraakt: ik merk het aan mijn buik (die ik niet meer heb)...

  Daniëlle van Oostdrop
 • We zijn nu een half jaar verder, ik zit inmiddels ruim in fase 3 en ben al 17 kilo afgevallen.

  Saskia Nagel
 • Ik vind het heel leuk om vaak te trainen. Vooral ook om het resultaat te zien bij de metingen (ook thuis via de app).

  Hanna
 • Door de geavanceerde techniek is trainen met de Milon Cirkel een stuk minder blessuregevoelig dan trainen met losse gewichten.

  Gerard
 • Omdat de toestellen worden ingesteld op jouw niveau, is het zelfs voor mij mogelijk om blessurevrij te sporten.

  Martha
 • Een volledige workout, incl. douche in slechts 1 uurtje. Happy Bodies heeft sporten (ook voor mij) leuk & effectief gemaakt

  Richard
 • In 2 rondjes op de Milon Cirkel een volledige work-out voor alle spiergroepen.

  Selma
Miranda Daniëlle van Oostdrop Saskia Nagel Hanna Gerard Martha Richard Selma
{cookieMessage}