Start je eigen Happy Bodies franchise club!

Happy Bodies Lifestyleclubs is een nog relatief jonge maar zeer succesvolle speler in de snelgroeiende markt van zogenaamde "boutique fitnessclubs".

Top 250 snelstgroeiende bedrijven in Nederland 2020

Het Erasmus Centre for Entrepreneurship heeft Happy Bodies begin 2020 uitgeroepen tot 1 van de top 250 snelstgroeiende bedrijven in Nederland. Binnen de fitnessbranche is dit een unieke prestatie. Happy Bodies heeft de ambitie om door te groeien van de huidige  21 naar 50 succesvolle Happy Bodies Lifestyleclubs binnen 5 jaar. 

Ervaren Management Team

Door onze jarenlange ervaring en goede kijk op de markt hebben we in korte tijd een aantal zeer goed renderende clubs op weten te starten. In het verlengde hiervan willen we de groei versnellen door ons bewezen totaalconcept via een franchiseformule verder uit te bouwen.

Lees het artikel over onze franchiseformule in de Body Biz (vakblad fitnessbranche)

Klik op: "Happy Bodies Franchise - Hét groeimodel voor de moderne fitnessondernemer".

 

Michel Happy Bodies LisseAl langere tijd ben ik bezig een studioconcept voor de “oudere” doelgroep in de markt te zetten, totdat ik in contact ben gekomen met Romano, mede-eigenaar van Happy Bodies Lifestyleclubs.

Romano en zijn team hebben gedurende het proces volledig commitment getoond en mij ondersteuning verleend. Dit betreft zaken als het delen van informatie, mede beoordelen van verschillende potentiële locaties, tot het geven van advies inzake huurovereenkomsten en gemeentezaken.

Ze denken met je mee inzake financiering vreemd vermogen, hebben contacten bij leasemaatschappijen en begeleiden je verder waar je allemaal tegen aan loopt als startende ondernemer. Het voelde echt als een gezamenlijke effort! Op 1 september jl. is onze 1e Happy Bodies Lifestyleclub geopend.

“Op maandagavond direct na ons openingsweekend hadden we al 122 nieuwe leden ingeschreven met een jaar of twee jarig lidmaatschap! Echt ongelofelijk” aldus een zeer tevreden Michel van Haasteren. Michel van Haasteren Trotse eigenaar van Happy Bodies Lisse

 

Lees hier meer ervaringen van onze franchise nemers

 

De meest gestelde vragen over Happy Bodies Franchise
 

1. Wat is de missie van Happy Bodies?

Happy Bodies heeft als doel om landelijke dekking te krijgen, zodat wij iedereen in Nederland fitter en vitaler kunnen helpen worden en blijven. En tegelijk een alternatief voor de “normale” sportschool bieden in een toegankelijke setting. 


2. Waarom een eigen Happy Bodies?

1. Happy Bodies is een onderscheidend fitnessconcept. Het alternatief voor de ‘’normale’’ sportschool. Voor iedereen die niet urenlang in een krachthonk wil trainen maar graag in een fijne luxe setting wil bewegen. 


2. Ondersteuning: Happy Bodies Backoffice neemt de complete ledenadministratie, marketing & sales trainingen uithanden waardoor je op dat gebied volledig wordt ontzorgd en je je volledig kan richten op je “core business”; jouw leden begeleiden in de club!

3. Schaalbaar concept: het Happy Bodies concept is een hard franchise model. Zodra je een vestiging hebt zijn eventuele volgende locaties relatief snel en op een zelfde manier op te zetten;

4. Eén van de snelst groeiende cirkel boutique concepten van Nederland.

3. Waarin onderscheidt Happy Bodies zich van andere Milon / Cirkel clubs ?

Happy Bodies is ontstaan vanuit een heldere visie en jarenlange ervaring door ervaren ondernemers uit de fitnessbranche. Hierdoor zijn processen, partners en producten zorgvuldig en op een professionele manier samengevoegd. De kracht van samenwerking en het elkaar versterken vloeit hier naadloos uit voort. Happy Bodies richt zich verder op een doelgroep die steeds groter wordt: de minder actieve (35+er) sporter! Deze markt wordt alsmaar groter, door de kleinschaligheid i.c.m. optimale veiligheid van ons unieke concept sluit dit perfect aan op de (groeiende) vraag uit de markt. 


4. Hoeveel eigen middelen heb ik minimaal nodig voor het openen van een club?

Je hebt minimaal € 50.000,- eigen geld (startkapitaal) nodig. De meeste franchisenemers kiezen daarna voor een aanvullende lening en/of crowdfunding om het resterende deel aan te vullen. Geheel met eigen middelen investeren kan natuurlijk ook. Een premium boutique club van Happy Bodies vergt een investering van zo’n € 150.000,00. Hierin zijn zaken als verbouwing & inrichting en aanloopverliezen in meegenomen. De apparatuur kan via een leaseconstructie ingebracht worden waarin wij het proces begeleiden. 


5. Hoe lang loopt een franchiseovereenkomst?

Happy Bodies streeft naar een lange, duurzame en vooral plezierige samenwerking met haar franchisenemers. De looptijd van een overeenkomst is 5 jaar, met daarna telkens een verlenging van 5 jaar. Uiteraard is het voor beide partijen van belang om, voordat de samenwerking start, alle zaken rondom de samenwerking duidelijk en transparant vanuit beide kanten in kaart te hebben gebracht. 


6. Wat mag ik vanuit Happy Bodies qua ondersteuning verwachten?

Voordat de deuren van je nieuwe Happy Bodies lifestyleclub opengaan, wordt het hele team vanuit de Happy Bodies Academy volledig getraind op het gebied van lead opvolging, sales, marketing, management, de te gebruiken communicatiemiddelen en het Milon concept. Bij opening (openingsweekend) worden een aantal van de beste sales mensen binnen Happy Bodies ingezet om samen met jouw team te zorgen voor een “vliegende start”. Daarna volgt 2 wekelijks overleg met de regiomanager die alle processen scherp in de gaten houdt en bijstuurt waar nodig. Elke 6 - 8 weken vindt overleg plaats tussen directie en franchisenemer. Een keer per kwartaal is er overleg met alle franchisenemers onderling. En last but not least: we zijn continue bezig met concept ontwikkeling waar je als franchisenemer uiteraard van mee profiteert! 


7. Hoe ziet het verdienmodel van Happy Bodies eruit?

Wanneer je serieuze interesse hebt om met ons in gesprek te gaan willen we eerst wat meer over je weten uiteraard. Vooraf heb je al onze Inspiration Folder ontvangen. Zodra wij het intakeformulier hebben ontvangen nemen we (telefonisch) contact met je op. Op basis van dit gesprek komt al dan niet een vervolgafspraak op locatie. Vooraf ontvang je eerst een NDA 1 (geheimhoudingsverklaring) op basis waarvan we je een verkort handboek toesturen en een rekentool. Hiermee kunnen we in een vervolgtraject samen al wat kengetallen invullen die gebaseerd zijn op jouw situatie. Mocht de interesse dusdanig van ons en jou zijn dat we beide met elkaar willen gaan starten dan teken je een 2e NDA. Je ontvang dan het volledige handboek van Happy Bodies Franchise en heb je inmiddels alle informatie van ons gehad om invulling te kunnen geven aan je eigen businessplan met dito verdienmodel. 


8. Heeft Happy Bodies locaties waar ik uit kan kiezen of zoek ik die zelf?

Happy Bodies heeft uiteraard zicht op de “witte vlekken” in Nederland waar nog kansen liggen om een succesvolle lifestyleclub te kunnen starten. Meestal heeft een franchisenemer zelf ook al een locatie op het oog. Aan de hand van onze criteria kijken we of de locatie ook echt geschikt is. Een goede locatie is “key” dus kijken we hier kritisch naar. 


9. Ik heb een bestaande Milon / Cirkel fitness club, kan ik daarmee aansluiten bij Happy Bodies?

Ja, mits wordt voldaan aan de voorwaarden voor de lokale omstandigheden voor toetreding (o.a. de club zelf, de omgeving, de apparatuur, enzovoort) 


10. Ik heb een Milon / Cirkel fitness concept in mijn uitgebreide fitnesscentrum, kan ik daarmee aansluiten bij Happy Bodies?

Ja, mits wordt voldaan aan de voorwaarden voor de lokale omstandigheden voor toetreding (o.a. de club zelf, de omgeving, de apparatuur, enzovoort) 


11. Ik heb interesse in het openen van een eigen club, bij wie moet ik zijn?

Romano is verantwoordelijk voor de werving & selectie van onze potentiele franchisenemers. Zijn emailadres is Romano@happybodies.nl. Invullen van onderstaand formulier kan ook. 


 

Ben je op zoek naar een onderscheidend en succesvol (franchise)concept?

Wil je je club aansluiten bij Happy Bodies of wil je investeren in zo'n succesvolle formule? Neem dan zeker contact met ons op door het invullen van onderstaand formulier. We nemen dan eerst telefonisch contact met je op en nodigen je daarna graag uit op een van onze locaties om samen de verdere mogelijkheden die Happy Bodies je kan bieden te bespreken. Uiteraard zullen wij jouw aanvraag met uiterste discretie behandelen.

 • * velden zijn verplicht.

 • Eenvoudig maar toch doeltreffend. Je steekt het pasje in het toestel en deze wordt direct ingesteld op jouw maten en niveau.

  Miranda
 • Sinds 18 januari ben ik bijna 10 kilo VET kwijtgeraakt: ik merk het aan mijn buik (die ik niet meer heb)...

  Daniëlle van Oostdrop
 • We zijn nu een half jaar verder, ik zit inmiddels ruim in fase 3 en ben al 17 kilo afgevallen.

  Saskia Nagel
 • Ik vind het heel leuk om vaak te trainen. Vooral ook om het resultaat te zien bij de metingen (ook thuis via de app).

  Hanna
 • Door de geavanceerde techniek is trainen met de Milon Cirkel een stuk minder blessuregevoelig dan trainen met losse gewichten.

  Gerard
 • Omdat de toestellen worden ingesteld op jouw niveau, is het zelfs voor mij mogelijk om blessurevrij te sporten.

  Martha
 • Een volledige workout, incl. douche in slechts 1 uurtje. Happy Bodies heeft sporten (ook voor mij) leuk & effectief gemaakt

  Richard
 • In 2 rondjes op de Milon Cirkel een volledige work-out voor alle spiergroepen.

  Selma
Miranda Daniëlle van Oostdrop Saskia Nagel Hanna Gerard Martha Richard Selma