Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

Afwisseling zorgt voor meer resultaat

Als je eenmaal een sport hebt gevonden die je leuk vindt, kun je de neiging hebben om steeds dezelfde training uit te voeren. Je voelt dat je steeds sterker wordt en het gaat eigenlijk wel lekker zo. Maar let op! Als je te lang volgens dezelfde routine traint, boek je op een gegeven moment geen vooruitgang meer. Dit geldt zowel voor fitness en krachttraining als voor duursporten, zoals hardlopen of wielrennen. In deze blog vertelt Rémon Koetje, Lifestyle coach en trainer bij Happy Bodies in Alkmaar, waarom afwisseling zo belangrijk is als je resultaat wil blijven boeken.

Wet van de verminderde meeropbrengst

Sporten is gezond, daarover is geen enkele twijfel, en als je regelmatig sport word je fitter en sterker. Toch schuilt er een klein addertje onder het gras. Als je te lang dezelfde training uitvoert, beland je op een gegeven moment op een plateau. Je boekt nog maar heel weinig vooruitgang. Je hebt dan te maken met de zogenaamde wet van de verminderde meeropbrengst: naarmate je beter wordt, reageert je lichaam steeds minder op de trainingsprikkels die je je lichaam geeft. Dit geldt zowel voor krachttraining – je spieren groeien steeds minder snel – als voor cardiotraining – je wordt amper sneller, terwijl je even hard traint.

Afwisseling is het toverwoord

Het kan natuurlijk heel demotiverend zijn. Je sport om fitter, beter of sterker te worden en stilstand voelt als achteruitgang, zeker als je zo je best doet. Gelukkig is dit eenvoudig te doorbreken. Afwisseling – in de sport ook wel bekend als periodisering – is het toverwoord. Door afwisseling in je training aan te brengen op het gebied van frequentie, intensiteit en duur, blijf je vooruitgang boeken. Door verschillende trainingsfases af te wisselen volgens een goed opgebouwd trainingsschema, haal je het maximale uit je trainingen. Werk je aan een bepaald doel, dan helpt zo’n schema je te pieken op het juiste moment.

Verschillende fases

Bij Happy Bodies werk je met de Milon-cirkel en een eigen personal lifestylecoach. Tijdens de intake scant de innovatieve Milonizer je lichaam op basis van biometrische markers. Zo weet je zeker dat bij elke training alle apparaten automatisch goed zijn ingesteld, ook als je lichamelijke klachten hebt. Maar daarnaast zijn onze programma’s uit verschillende fases opgebouwd, waardoor je variatie aanbrengt en je lichaam steeds weer uitgedaagd wordt. Dat zorgt ervoor dat de training leuk blijft én je voortdurend progressie boekt.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe ook jij meer energie krijgt door twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?