Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

‘Aan de koffietafel ben ik het dichtst bij de sporters’

'Aan de koffietafel ben ik het dichtst bij de sporters'

Collin Schouten begon acht jaar geleden als coach bij Happy Bodies in Heemstede. Hij groeide door naar clubmanager en later regiomanager. Sinds 2019 is hij als operationeel manager verantwoordelijk voor alle vestigingen van Happy Bodies. In deze blog vertelt hij over zijn werk als operationeel manager en vertelt hij wat Happy Bodies uniek maakt.

Operationele zaken

Ik begon als coach bij Happy Bodies en ben via verschillende functies doorgegroeid naar operationeel manager. In die hoedanigheid hou ik me bezig met de operationele zaken in alle lifestyleclubs van Happy Bodies, van het personeel tot de trainingsplannen en het gezicht van de clubs, tot het enthousiasmeren van nieuwe leden en behouden van bestaande leden.

26 vestigingen

Mijn ‘thuishonk’ is Haarlem, daar zit ik een à twee dagen in de week. De rest van de week vind je me in een van de 26 vestigingen in het land, van Alkmaar tot Eindhoven. Vaak zit ik aan de koffietafel te werken. Zo ben ik het dichtst bij de werkvloer en blijf ik in contact met de leden. Op die plek hoor ik van alles: van doelstellingen tot enthousiaste verhalen en soms een verbeterpuntje. Wat heel leuk is, is dat de sporters echt de drang voelen om mij te vertellen hoe fijn de coaches zijn. Daar word je toch beretrots van?

Sporten wél volhouden

Bij Happy Bodies zijn de sporters blij dat ze eindelijk een manier hebben gevonden waarop ze sporten wél volhouden. Veel mensen voelen zich niet prettig in een reguliere sportschool, zoals Romano al vertelde in zijn blog. Ze weten niet wat ze moeten doen, ze zien geen resultaat, ze hebben een hekel aan de bonkende muziek, de opgepompte lijven en de grote spiegels. Na een paar weken stoppen ze alweer om maanden later het weer te proberen bij een andere sportschool, van dezelfde soort. Bij ons is het totaal anders. Hier draaien we rustige achtergrondmuziek, er hangt een huiselijke sfeer en mensen vinden hier gelijkgestemden . Belangrijker nog, de trainingsplannen worden helemaal op maat gemaakt, dankzij de Milon-cirkel weten de sporters precies wat ze moeten doen en hier zien ze eindelijk wel resultaat, ook als gezondheid niet vanzelfsprekend is.

Efficiënte manier van sporten

De Milon-cirkel biedt een efficiënte manier van sporten. Het is een volautomatische cirkel met fitnesstoestellen waarop je maandelijks in zes trainingen van 35 minuten je hele lijf traint. De apparaten zijn ingesteld op jouw lijf, zodat je altijd in de juiste houding en met de juiste intensiteit traint, op weg naar jouw persoonlijke trainingsdoel. Het risico op blessures is minimaal en echt iedereen kan op deze manier aan zijn, haar of hen gezondheid werken. Bij klachten beweeg je altijd binnen je pijngrenzen: als je je arm maar 90 procent kan strekken, gaan we binnen die 90 procent beginnen en dan kijken we of en hoe we dat rustig aan kunnen verbeteren.

Groei

Zelf hou ik ook van fitness en ik spring graag op de mountainbike. Maar mijn grootste hobby is toch wel mijn werk. Ik werk nu acht jaar bij Happy Bodies en heb het zien groeien van één vestiging in Amstelveen tot de 26 vestigingen die er nu staan. Zelf ben ik ook gegroeid, van coach met een passie om mensen te helpen tot waar ik nu sta, als operationeel manager. Al mis ik het stiekem weleens een klein beetje om zelf mensen te helpen aan hun gezondheid te werken en fitter en gelukkiger te laten zijn.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe jij duurzame resultaten kunt behalen door slechts twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als je lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een melding zodra wij een nieuwe blogpost online zetten. Daarnaast krijg je gratis handige tips & tricks om jouw gezondheidsdoelen te behalen.