Lees onze blogs!

Lees onze blogs!

Op deze pagina zijn al onze blogs te lezen! Tips, tricks en de blogs over jouw gezondheid voortaan automatisch in jouw mailbox ontvangen?
arrow-down

5 tips om snel(ler) af te vallen

5 tips om snel(ler) af te vallen

Voor mensen met een drukke baan en een rijk sociaal leven, is het soms lastig om tijd te vinden om te sporten en een gezond voedingspatroon aan te houden. Maar het goede nieuws is dat je met een paar kleine veranderingen in je levensstijl al snel resultaat kunt boeken. In deze blog geven we je vijf tips om snel(ler) af te vallen.

1. Creëer een consistent calorietekort

Een van de allerbelangrijkste factoren voor gewichtsverlies is het creëren van een negatieve energiebalans: een (licht) calorietekort, dat schreven we ook al in een eerdere blog. Dit betekent dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Dit werkt het best door gezond eten te combineren met meer beweging. Stel een realistisch doel, bijvoorbeeld 0,5 kilogram per week. Zo houd je het vol en voorkom je dat je terugvalt in oude gewoonten.

2. Wissel af tussen cardio- en krachttraining

Het is belangrijk om zowel aan cardio- als aan krachttraining te doen. Cardio helpt je om calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren, terwijl krachttraining je helpt om spiermassa op te bouwen en je stofwisseling te verhogen. Probeer minimaal drie keer per week aan beweging te doen – en dat mag zeker ook matig intensief –, waarvan twee keer per week krachttraining.

3. Houd een gebalanceerd voedingspatroon aan

Een gezond en gebalanceerd voedingspatroon is essentieel voor gewichtsverlies. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten, groenten en gezonde vetten binnenkrijgt en vermijd suikerrijke en bewerkte voedingsmiddelen. Maak een weekmenu en plan je maaltijden vooruit om te voorkomen dat je in de verleiding komt om ongezond te snacken.

4. Gebruik de Milon Cirkel

Heb je weinig tijd om te sporten? Maak dan gebruik van de Milon Cirkel. Met deze volautomatische manier van trainen, train je in 35 minuten je hele lichaam, heel efficiënt en effectief. Dé oplossing voor mensen met een druk leven die toch willen werken aan hun gezondheid en fitheid.

5. Zoek een sportschool die bij je past

Niet elke sportschool past bij elke persoon. Als je een hekel hebt aan massale sportscholen en liever in een huiselijke sfeer traint, kies dan voor Happy Bodies. Hier krijg je persoonlijke begeleiding en train je in een kleinschalige setting. Zo wordt sporten niet alleen effectiever, maar ook eindelijk weer eens leuk.

Geen shortcut

Er is geen shortcut om snel af te vallen. Het gaat erom dat je consistent in een klein calorietekort zit en dat je een gebalanceerd voedingspatroon aanhoudt, afwisselt tussen cardio- en krachttraining en regelmatig beweegt. Met de Milon Cirkel kun je in 35 minuten het maximale uit je workout halen en bij Happy Bodies krijg je ook nog eens persoonlijke begeleiding. En dat allemaal in een huiselijke sfeer.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe jij duurzame resultaten kunt behalen door slechts twee keer 35 minuten te trainen per tien dagen, onder begeleiding van je eigen personal lifestylecoach? Ook als je lichamelijke klachten hebt? Doe dan de lidmaatschaptest en meld je aan voor een gratis persoonlijk kennismakingsgesprek en rondleiding door de club. Wedden dat je meteen verkocht bent?